ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
L'Ajuntament dóna cubells airejats per a la millora de la matèria orgànica
PUBLICAT Dilluns, 03.12.2018
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

Foto cubell airejatL’Ajuntament de Canet de Mar inicia una nova campanya, amb la col·laboració de l’Agència de Residus de Catalunya, per millorar la recollida selectiva de la fracció orgànica. La separació de les restes orgàniques és clau, ja que, d’acord amb dades de l’Agència de Residus de Catalunya, representa entorn el 44% del pes total dels residus que generem.

Al nostre municipi, les dades de recollida selectiva estan molt per sobre de la mitjana de Catalunya. No obstant això, per tal millorar la recollida de la fracció orgànica, des de l’Àrea de Medi Ambient es regalaran 1.000 cubells airejats per a facilitar la seva separació a les llars. El fet que els cubells siguin airejats representa una novetat respecte als lliurats anteriorment. Els forats i obertures existents a les parets i a la tapa faciliten la transpiració de la humitat que contenen les restes orgàniques i per tant es disminueix l’acumulació de lixiviats (líquids generats) i les males olors.
 
Dins el cubell s’inclou una mostra del compost que s’obté com a resultat del procés de descomposició de la matèria orgànica recollida. El compost prové directament de la Planta de compostatge de Granollers, el destí de les més de 1.600 tones de residus de matèria orgànica que es recullen selectivament a Canet de Mar. El compost lliurat el podeu utilitzar com a adob per les vostres plantes.

El cubell també conté un tríptic amb el detall del calendari de recollida porta a porta i una explicació del tipus de residus que pertoquen a cada fracció.
 
Dins d'aquesta campanya, l’Àrea de Medi Ambient organitza també una sortida gratuïta per a la ciutadania a la Planta de Granollers per tal de conèixer els detalls del procés biològic que segueix la nostra matèria orgànica. Les persones interessades poden apuntar-se al mateix Ajuntament, quan vagin a recollir el cubell. La visita serà dissabte 16 de febrer de 9.00 a 13.00 hores i l’aforament està limitat a 40 persones. Les places s’ompliran per estricte ordre d’inscripció.

Podeu recollir el vostre cubell i apuntar-vos a la sortida a la Planta de Compostatge des del 3 de desembre a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Canet de Mar. Es lliurarà un cubell per domicili, fins a esgotar les 1.000 unitats disponibles.

^