ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Recta final en l'aprovació del Pla d'Ordenació Urbanística de Canet de Mar
PUBLICAT Dimecres, 08.08.2018
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

aèria creu - imatge arxiuEl Ple ha acordat, a la sessió extraordinària del 26 de juliol, l'aprovació provisional del Pla d'Ordenació Urbanística de Canet de Mar (POUM). S'ha aprovat per 16 vots a favor, dels grups municipals d'ERC, PdCAT, Canetencs Independents, PP, PSC i SOM Canet i amb el vot en contra del regidor de la CUP. Aquest és el pas previ a l'aprovació definitiva, que es farà després de l'informe corresponent de la Comissió Territorial d'Urbanisme.

Tal i com ha explicat el tinent d'alcalde d'Urbanisme, Lluís Llovet, aquest era el punt estrella d'una sessió extraordinària del Ple, que contenia majoritàriament punts relacionats amb projectes urbanístics. La redacció del POUM es va iniciar al 2012, quan era regidor d'Urbanisme l'actual responsable de Medi Ambient i Agricultura, Josep M. Masvidal i essent alcalde el regidor Jesús Marín. Al 2013 es va aprovar l'avanç del Pla i al 2015, després d'un llarg procés de trobades de la Comissió de seguiment i de l'aplicació del Programa de Participació ciutadana creat expressament per al POUM, el Ple en va acordar l'aprovació inicial.

passeig marítim direcció sant pol - imatge arxiuEl POUM és un projecte de poble, que estableix no només l'ordenació urbanística, sinó aspectes claus com els serveis, la mobilitat o els equipaments. El POUM de Canet de Mar és fruit d'una feina exhaustiva i exhausta, que s'ha fet majoritàriament amb recursos propis, sobretot des dels Serveis Tècnics municipals. Conté la planificació del municipi per als propers 15 ó 20 anys. Entre d'altres, planteja una nova xarxa de mobilitat, que passa per pacificar la carretera Nacional, tot fent que el trànsit rodat es desplaci majoritàriament per l'autopista. A la banda marítima, es proposa un poble obert al mar, amb un ample passeig, continuació de l'actual, que ens uneixi amb la població veïna de Sant Pol de Mar. També hi tenen cabuda els nous equipaments, com l'edifici de l'institut Sunsi Mora, previst al costat de l'Escola Misericòrdia. El Cementiri municipal es traslladarà a la zona del polígon industrial i la Deixalleria també abandonarà la ubicació actual i se situarà al polígon.

El POUM proposa un poble compacte, sense prioritzar un creixement expansiu. Hi tindran un lloc destacat les bosses d'habitatges dotacionals i també els espais oberts, que estan pensats per assegurar la conservació dels principals elements del patrimoni natural i cultural, així com el manteniment dels béns i els serveis ambientals. Els portaveus de totes les formacions polítiques amb representació municipal, han coincidit a destacar el consens que hi ha hagut en tot el procés d'elaboració del POUM, s'han felicitat per la feina duta a terme i han agraït la implicació de tots els agents que hi han treballat.

Tal i com es va fer l'any 2015 en la presentació del projecte inicial del POUM, l'Equip de Govern prepara una sessió informativa per explicar a la població tot el que conclou aquesta aprovació provisional.

Espai web del POUM

^