ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Els Serveis Socials han atès més de 1.600 persones durant l'any 2017
PUBLICAT Dilluns, 18.06.2018
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

Façana serveis socials - 015L'Àrea de Benestar Social i Gent Gran, al capdavant de la qual hi ha la Regidora Àngels Isart, fa pública la Memòria 2017, que inclou els serveis prestats en tots els programes assistencials en què participa l'equip humà d'aquesta Regidoria. Els serveis socials bàsics són el primer nivell del sistema públic de Serveis Socials. Es troben a la primera línia d'atenció persoalitzada a la població que es troba en situació vulnerable, tant socialment com econòmica. L'objectiu principal dels serveis socials, que estan organitzats territorialment, és el de promoure els mecanismes per conèixer, prevenir i intervenir amb persones, famílies i grups socials amb vulnerabilitat.

L'equip dels serveis socials de Canet està format per personal tècnic i administratiu i ofereixen atenció, orientació i assessorament a la ciutadania, en temes tant delicats com l'atenció a la infància, la prevenció i atenció en casos de maltractament, la urgència social, la pobresa energètica o l'autonomia de les persones grans. Tramiten ajuts i prestacions i fan orientació en l'àmbit social. El seu és un treball en xarxa, tant amb la resta d'àrees de l'Ajuntament que donen servei a les persones, com amb els departaments i organismes supramunicipals, com el Consell Comarcal o la Diputació de Barcelona. La transversalitat és un dels actius més importants en l'àmbit d'assistència social.

Durant l'any 2017 els Serveis Socials de Canet de Mar han atès 1.608 persones, d'un total de 654 famílies, que corresponen a un 11,14 % de la població empadronada al nostre municipi. Aquesta xifra és semblant a la població atesa l'any passat, però inferior a la de l'any 2015, quan ens trobàvem en plena crisi econòmica.

Respecte a les problemàtiques ateses, les dificultats econòmiques i sociosanitàries són les més importants, seguides de les mancances socials i els problemes laborals. Els programes i els serveis principals amb què treballa Serveis Socials són: 

  • Canet Aliments: juntament amb Càritas i Creu Roja. Aquest 2017 s'han atès 236 famílies.
  • Teleassistència domiciliària: servei preventiu i de proximitat, pensat per oferir suport personal majoritàriament a persones grans que viuen soles
  • Servei d’ajuda a domicili (SAD): servei que va destinat específicament a les persones amb mancances socials que requereixen d’una intervenció assistencial o sòcioeducativa en el seu propi domicili.
  • Préstec de material i ajuts tècnics: entre el material prestat hi ha caminadors, cadires de rodes, grues per mobilitzar persones allitades, cadires de bany, llits articulats i crosses.
  • Arranjament d'habitatges: consisteix a facilitar un determinat nombre de petites reformes d’adaptació funcional als habitatges i la instal·lació d’ajudes tècniques. Al 2017 se n'han fet 6.
  • Dependència i atenció a les persones amb dependència.
  • Protocols i treball comunitari. Els principals protocols amb què es treballa són: la xarxa infància, adolescència i família (XIAF), els protocols de violència de gènere, maltractament infantil, absentisme escolar, comissions socials als centres escolars, mesures alternatives a la sanció administrativa, coordinació de serveis d'atenció a les persones.
  • Arrelament social: valoració i sol·licituds d'informes per tramitar permís de residència i/o treball davant la Generalitat.
  • Tallers i formació diversa. Entre els que s'han fet al 2017, destaquem l'autodefensa per a dones i la formació en atenció a les persones amb sordceguesa, entre d'altres.
  • Altres serveis adscrits, com són la intermediació hipotecària, el reforç escolar o el grup de suport a l'ajuda mútua.

Podeu llegir la Memòria sencera en aquest enllaç, accessible també a través del portal de Transparència:

Memòria Serveis Socials 2017

Memòria Serveis Socials 2017

Fitxer: MEMORIA_2017_TREBALLANT__3_.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 59
Mida: 560.29 kB

^