ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Si tens un animal de companyia has d'assumir responsabilitats
Campanya de conscienciació ciutadana
PUBLICAT Divendres, 02.02.2018
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

pancarta campanya gossosLes àrees de Participació Ciutadana, Sanitat i Seguretat Ciutadana, engeguen una nova campanya de conscienciació per a totes les persones propietàries d'animals de companyia. Forma part dels projectes escollits per la ciutadania en el procés d'elaboració dels pressupostos participatius del 2017. En concret es tracta d'una partida pressupostària de 6.000 euros per una campanya que inclogui diverses accions, per aconseguir que qui té un animal de companyia respecti tant l'animal com la resta de població.


Amb l'eslògan "Si tens un animals de companyia has d'assumir responsabilitats" la campanya es desplega aquest febrer amb:

- Díptics informatius dels aspectes generals de la campanya, que es reparteixen per tot el municipi. Aquests díptics recorden coses tant òbvies però a vegades oblidades com que els animals són éssers vius que s'han de cuidar i mantenir en bones condicions higièniques i sanitàries o que s'ha de tenir cura que no molestin amb el seu comportament. 

- Díptics informatius centrats en l'Ordenança municipal de la tinença d'animals domèstics i el que comporta el seu incompliment. Les sancions poden arribar als 20.000 euros i fins a 30.000 en els cas de gossos potencialment perillosos.

- Pancartes a diferents punts de la via pública.

- Instal·lació de panells informatius situats al passeig Marítim, al parc del Turó del Drac i al passeig de la Misericòrdia, que recorden aspectes com l'obligació de portar els animals lligats, la prohibició de deixar-los entrar a la platja entre l'1 de maig i el 30 de setembre o que s'han de recollir els excrements dels animals a la via pública.

- Curs teòric i pràctic de 15 hores de durada, que es farà els dies 11 i 25 de març i 1 d'abril de 2018. S'hi treballaran conductes del gos, ordres bàsiques, passeig amb corretja, higiene, primers auxilis, legislació ... Les inscripcions es fan a través de l'adreça info@educandoenpositivo.es. Les places són limitades. El curs es farà al local de les Mares Malabaristes.

- Repartiment de dispensadors de bosses per a recollida d'excrements i repartiment de bidons flexibles per omplir-los d'aigua i llençar-la sobre els orins. Aquests objectes es donen a l'OAC de l'Ajuntament als propietaris que puguin acreditar que els animals estan censats i xipats o als qui facin aquest tràmit durant la campanya.

La campanya es farà durant els propers mesos i s'espera que els resultats siguin ben visibles per aconseguir entre tots un Canet respectuós i net. La brutícia provocada pels propietaris d'animals de companyia que no recullen ni netegen el que els animals embruten, és una de les queixes més freqüents dels ciutadans i les ciutadanes. Forma part de les normes bàsiques de civisme que s'han de complir i quan això no passa, malauradament, calen sancions per als infractors.

Documents relacionats:

Ordenança municipal de tinença d'animals

Ordenança de civisme

flyer campanya animals

flyer campanya animals

Fitxer: AJUNTAMENT_CANET_DE_MAR_flyer_model2_ANIMALS_2017.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 2
Mida: 4.15 MB

flyer campanya animals 2

flyer campanya animals 2

Fitxer: AJUNTAMENT_CANET_DE_MAR_flyer_ANIMALS_2017v2__2_.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 2
Mida: 3.35 MB

^