ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Torna el ReciclArt, l'exposició que combina educació, art, reciclatge i solidaritat
PUBLICAT Dimarts, 30.05.2017
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

Cartell Reciclart - canvi data

Avís: Aquesta activitat es retarda una setmana, a causa de la previsió de pluja pel dia 2. Així doncs, es manté l'activitat però s'inaugura el dia 9 a les 20.00 hores i acabarà el dia 18 de juny.

Aquest divendres 2 de juny s'inaugura l'exposició col∙lectiva ReciclArt, un projecte artístic que combina Eucació, Art, Reciclatge i Solidaritat. És la culminació del treball realitzat per 570 nois i noies dels centres educatius de Canet que han elaborat les seves obres d'art amb material reciclat.

ReciclArt, fruit de la col∙laboració entre l'entitat local Artgrup dels Vents i les escoles i instituts de Canet de Mar, consta de diverses actuacions: la presentació dels objectius del projecte als alumnes i la conscienciació en la importància de l'art i el reciclatge, la recerca de materials en desús, les tertúlies‐debat entre nois i noies, la visita de l'exposició d'Artgrup dels Vents, l'elaboració de l'obra i la presentació en públic del resultat d'aquest procés.

L'exposició es podrà veure a la Plaça Universitat de Canet de Mar des del divendres 2 fins al diumenge 11 de juny. L'acte d'inauguració serà el mateix divendres 2 de juny a les 19.00 hores i comptarà amb la presència dels regidors de Cultura i Educació de l'Ajuntament, que han donat suport al ReciclArt des de l'edició anterior, i amb una petita performance per part d'Artgrup dels Vents, durant la qual elaboraran una obra en directe que serà posada a la venda per recaptar fons per a una entitat benèfica o ONG.

Aquest 2017, ReciclArt compta amb la col∙laboració de la Fundació Vila‐Casas i la Fundació Antoni Tàpies, que donen suport al projecte amb la cessió de visites als seus espais per als guanyadors del concurs que seran proclamats el dia de la inauguració. La Sala Golem (escola d'escalada) d'Arenys de Munt se suma també al projecte amb el regal d'entrades al seu establiment per als premiats al concurs.

El projecte ReciclArt és fruit de la iniciativa d'Artgrup dels Vents el 2010, primer amb el nom d'Organicus i després ja com a ReciclArt. Es basa en el reciclatge però cerca una simbiosi amb el món de l'educació i la solidaritat. Així s'ha volgut involucrar les escoles perquè hi participin activament.  S'aprofiten dues disciplines importants en el desenvolupament dels joves i la seva educació, el reciclatge i l'art, unint‐les d'una manera didàctica i distreta per arribar a un bon fi: acostar‐se a l'art mitjançant el reciclatge, o acostar‐se al reciclatge mitjançant l'art.

A començaments d'any, Artgrup dels Vents va presentar el projecte a les aules dels centres educatius. Al llarg de dos mesos, els alumnes participants han elaborat les seves obres amb material reciclat. S'ha fet fins i tot una tertúlia perquè els alumnes parlessin de l'experiència i les dificultats que s'han trobat durant l'elaboració. Ha estat en el marc d'una exposició sobre reciclatge feta al maig a la Sala Ramon de Capmany. Aquesta activitat dóna l'oportunitat de generar debat sobre el món de l'art, qüestió que segurament haurà estat plantejada en algun moment de la seva vida escolar.

Les 160 obres creades per al ReciclArt participen en un concurs, els guanyadors del qual se sabran aquest divendres durant la inauguració. La mostra es podrà veure durant una setmana. Els participants són alumnes d'aquests centres i cursos: 

Escola FEDAC (Santa Rosa de Lima): 4rt, 5è i 6è de primària
Escola Misericòrdia: 5è i 6è de primària
CEIP Turó del Drac: 5è i 6è de primària
Col∙legi Yglesias: 2n, 3r i 4rt d'ESO.
IES Lluís Domènech i Montaner: 1r i 2n d'ESO
Institut Sunsi Móra: 1r d'ESO

^