ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Pressupostos participatius 2017 - 2019. Engeguem el procés
PUBLICAT Dilluns, 02.01.2017
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

pressupostos participatius 2017Aquest gener s'engega per segon any, el procés participatiu que permetrà als ciutadans triar en què es vol gastar una part dels diners de les inversions per al 2017.  Després de l'èxit de resposta ciutadana de l'exercici 2016, tot i la premura amb què es va fer tot el procés, el Govern municipal no vol deixar passar l'oportunitat de donar veu al teixit associatiu i als ciutadans a nivell individual. D'aquí que comencem ja al gener a preparar el procés per als Pressupostos participatius 2017.

Aquest 29 de desembre s'ha celebrat el Ple extraordinari que ha permès aprovar inicialment el pressupost de l'Ajuntament i de l'Organisme Autònom Ràdio Canet per al 2017. Per tant, ja podem començar a treballar en l'elaboració del procés participatiu. L'Ajuntament s'ha proposat crear una Comissió ciutadana, que comptarà amb la intervenció directa dels regidors d'Urbanisme, Lluís Llovet, d'Hisenda, Pere Xirau, i de Participació Ciutadana, Raquel Serra. Aquesta Comissió ciutadana també la integraran un representant de cada formació política amb representació municipal i cinc persones de la societat civil. D'aquestes cinc persones dues seran designades per la Comissió i tindran un perfil jove, ja que es vol garantir la participació d'aquesta franja d'edat ciutadana. Els altres tres representants de la societat civil s'escolliran d'entre els ciutadans a nivell individual que s'hi presentin. Per poder optar-hi cal ser major de 16 anys, estar empadronat a Canet i no militar a cap formació política. 

La Comissió ciutadana tindrà les funcions següents:

•    Aprovar les bases del procés de participació.
•    Participar en la difusió de la informació i vetllar per l’assessorament als ciutadans respecte la creació de propostes.
•    Establir un calendari de les diferents actuacions.
•    Fixar els criteris objectius que s’utilitzaran per fer el repartiment de la partida pressupostària.
•    Estudiar els informes econòmics i de viabilitat tècnica dels projectes proposats.
•    Concretar els criteris per a fer la consulta i el procés de participació, mitjançant un reglament.
•    Fer el  seguiment i control de l’execució de tots els Projectes que s’hagi decidit que s’executaran amb la partida d’inversions
•    Fer un seguiment i avaluació del procés i proposar els canvis que es considerin adients.
•    Efectuar propostes a l’ajuntament per tal de resoldre qüestions  no previstes a les bases.

Si voleu ser un dels membres de la població que forma part d'aquesta Comissió ciutadana, ompliu el formulari adjunt, que rebrà directament la Regidoria de Participació Ciutadana. Entre les persones que s'hi presentin es farà un sorteig per triar-ne els dos representants.

Us convidem a formar-ne part. Ompliu el formulari

Més informació del procés

^