ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
El Ple aprova tirar endavant l'obra de la Plaça Mercat
PUBLICAT Dimecres, 09.01.2013
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

El passat 28 de desembre, en el Ple extraordinari celebrat a la Sala d'actes de l'Ajuntament, es va aprovar per unanimitat dels 17 càrrecs electes que el composen, l'aprovació dels tràmits per adjudicar el contracte de l'obra de rehabilitació, reforma i ampliació de l'edifici del Mercat Municipal i posterior explotació del supermercat i l'aparcament subterrani.

Com va exposar al plenari el regidor de Promoció Econòmica, Albert Lamana, el que s'ha sotmès a aprovació fa referència a l'edifici de l'actual Plaça Mercat. La gestió i la licitació de les parades, en un futur.

Ara s'inicia el procés que permetrà adjudicar l'obra en base a l'avantprojecte que es va aprovar al juny passat. Es tracta d'una concessió per 40 anys a una empresa que també serà qui posteriorment farà l'explotació del supermercat i de les dues plantes d'aparcament que hi haurà.

El pressupost, tal i com s'especifica a l'anunci de licitació, és de 5.217.522,42 euros i es donaran diferents puntuacions d'acord amb una sèrie de paràmetres que es detallen al plec de clàusules administratives i tècniques del projecte. La futura Plaça Mercat destinarà 900 m2 al supermercat, 600 a les parades de la Plaça, que seran al voltant de 15 parades i 64 places d'aparcament, dividides en dues plantes de 32 places cadascuna.

Ara s'inicia doncs el procés de tramitació per adjudicar el contracte i a partir d'aquí ja es podran iniciar els tràmits següents, com ara el disseny del Projecte del nou Mercat Municipal i l'atorgament de les diferents parades. Es preveu a partir de l'1 de març, disposar d'adjudicataris del Projecte i que es comencin a preparar els projectes definitius. 

Al ser un edifici protegit, la voluntat del Govern Municipal és preservar al màxim el seu aspecte original, sobretot externament, així com una nova coberta, i es vol tenir molta cura que aquest continuï sent un referent patrimonial al nostre municipi, tant per la seva arquitectura com per la seva història. Tots els projectes definitius es remetran a Urbanisme i Patrimoni de la Generalitat perquè donin la seva aprovació.

Es preveu doncs, un període de tràmits que farà que les obres puguin començar pels volts del mes de setembre d'enguany. I un cop comencin, la previsió és que s'allarguin uns 18 mesos durant els quals els actuals paradistes de la Plaça s'ubicaran en un altre emplaçament provisional i condicionat, que l'Ajuntament està acabant de dedicir.

Per tal de protegir al màxim el comerç actual de l'equipament, l'Ajuntament ha modificat també en aquest Ple, el model de gestió del Mercat. Es pretén que d'aquesta manera es faci gestió directa de l'Ajuntament, com fins ara.

Es pretén protegir als adjudicataris de les futures parades, que els preus de lloguer i consums no estiguin en cap cas sotmesos a terceres parts i així garantir que els 10 euros/m2 de lloguer mensual no pateixin més variacions que els marcats per l'IPC anual. 

Aquest model de gestió directa fa que els costos actuals de personal pel Mercat siguin sufragrats, com fins ara, per l'Ajuntament. Aquest punt també es va aprovar per unanimitat durant el Ple extraordinari, la qual cosa posa de manifest que aquest és un projecte no solament de Govern, sinó de tot el consistori perquè, com va dir el regidor Albert Lamana,  com en el moment de la seva creació, el futur de la Plaça Mercat és un projecte de tot, i per tot el poble. 


Trobareu el detall i els documents del procés de contractació al perfil de contractant.

Avís: el perfil de contractant és a la seu electrònica de l'Ajuntament. Si teniu problemes d'accés, consulteu aquesta informació.



^