Descobreix Canet de Mar
Natura

Canet de Mar es troba entre la Mediterrània i el Parc Natural del Montnegre i el Corredor. El terreny és de tipus granític i l'erosió ha anat modelant les muntanyes i les valls tot formant unes pendents molt suaus. El cim més alt es troba a Pedracastell i té uns 300 metres d'altitud, des d´on es pot veure el Montnegre, el Montseny i gran part de la costa maresmenca i barcelonina.

L´escassetat de pluges, a excepció de la tardor i l'hivern, fa que es tracti d´un territori sec per la poca quantitat de precipitació i humit per la proximitat amb el mar, al qual s'han hagut d'adaptar les espècies vegetals i animals.

Al litoral s'hi troben ocells com les gavines vulgars, els gavians argentats i les orenetes cua blanca.

Entrats al bosc, els antics camps de conreu han desaparegut per donar pas a boscos d'alzina i pi pinyoner. Fins a mitjans del segle XX les valls i els vessants del terme de Canet eren treballats pels pagesos. Durant centenars d'anys, la vinya, els garrofers o els arbres fruiters van omplir el paisatge del poble. L'últim conreu va ser la maduixa, que els pagesos encara cultiven en els pendents amb més sol. A les valls és on es troba més diversitat biològica.

Fàcilment s'hi poden veure la convivència de canyes, mimoses, alocs, el romaní o l´estepa borrera, entre molts altres. A més altitud hi ha d'altres espècies que han sobreviscut des dels temps antics i no han caigut davant de l'avanç del pi i l'alzina. Aquest és el cas dels cirerers o els garrofers, per exemple.

La fauna de Canet és força diversa, sobretot pel que fa a les aus. Amb una mica d'atenció es pot observar l´ocell raspinell, la garsa, el gaig, la perdiu, el tallarol capnegre i el rossinyol. Els mamífers més comuns són l´esquirol, el ratolí de bosc, el teixó, el senglar, la guineu i la geneta.

Gaudeix d'una natura diversa i bella endinzant-t'hi amb les activitats a l'aire lliure que Canet de Mar ofereix:

OFICINA DE TURISME
Casa Museu Domènech i Montaner
Xamfrà rieres Gavarra i Buscarons
T. 937 940 898
canet.turisme@canetdemar.cat

Ajuntament de Canet de Mar

HORARI

Matins
Dilluns tancat
De dimarts a diumenge de 10 a 14 h

Tardes
D'abril a octubre:
Divendres i dissabtes de 16 a 19 h
De novembre a març:
Dissabtes de 16 a 19 h

Avís legal - Intranet

Pujar al principi de la pàgina