ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
La Fundació Els Garrofers negocia amb la Generalitat la viabilitat del centre
PUBLICAT Divendres, 07.10.2011
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

L’alcalde Jesús Marín, la regidora de Benestar Social, Cati Forcano, i el regidor d’Hisenda, Laureà Gregori,  s’han desplaçat aquesta setmana fins a Barcelona, acompanyant membres de la Fundació els Garrofers, per trobar-se amb la sra. Carmen Milian, subdirectora general de Gestió de recursos de l’ICASS,  l’Institut Català d’Assistència i Serveis Socials.

La trobada estava convocada per aclarir la delicada situació econòmica dels Garrofers, que depèn de les subvencions de la Generalitat per garantir la seva continuïtat, ja que es tracta d’un equipament que forma part de la xarxa de centres per a persones amb discapacitat psíquica i paràlisi cerebral, vinculats directament amb l’administració autonòmica.

La Fundació els Garrofers i la Generalitat estan encara pendents de la signatura d’un conveni que lligui ambdues institucions. Per aquest motiu s’havia arribar a l’acord que el centre rebria, fins a final d’any, les aportacions econòmiques de la Generalitat a través de subvencions. El retard en el pagament per part de la Generalitat, ha fet replantejar de nou, la continuïtat de l’equipament. La Fundació reclamava una resposta de la Generalitat que finalment ha arribat.

Així doncs, la trobada d’aquesta setmana ha permès assolir els acords següents:

Aquesta primera setmana d’octubre es rebrà el 50% de l’aportació que s’havia de fer al mes d’agost, que serà de poc més de 39.700 euros.

El 15 d’octubre s’espera la resolució de la subvenció per al manteniment de programes de serveis socials. Aquesta resolució ha de garantir-nos que es rebrà la subvenció fins al 30 de desembre d’aquest any. Els diners han d’arribar entre el gener i el febrer de 2012.

També és previst que a finals d’octubre s’ingressi als Garrofers una quantitat pendent de satisfer de la subvenció de què disposem avui. Són 53.700 euros, tot i que la Fundació en reclama 72.600.

L’any 2012 i molt possiblement també l’any 2013, se seguiran rebent les aportacions a través de subvencions, ja que no es preveu que es faci efectiva encara la signatura del conveni pendent.

A partir del desembre de 2011, es vol incrementar l’ocupació del centre amb 10 places més d’usuaris residents.

L’endemà de la trobada a Barcelona, l’alcalde i els regidors de Benestar Social i Hisenda, han estat a la reunió convocada per la Fundació amb els treballadors del centre, per explicar-los directament la situació actual i els esforços que s’estan fent per assegurar-ne la viabilitat.

Vegeu el fragment del Ple ordinari celebrat dijous 29 de setembre, on es tracta el tema dels Garrofers:

Informació relacionada
La Generalitat satisfarà les quantitats econòmiques establertes
Ens hi acompanya la consellera Carme Capdevila
La Fundació Els Garrofers estarà al capdavant d'aquest projecte
^