ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Cap de setmana de Mostra d'Entitats: 14 i 15 de maig
PUBLICAT Dilluns, 09.05.2011
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

Mostra 2010 Ja hi tornem a ser. Tot és punt per a la novena Mostra d'Entitats, que es fa aquest cap de setmana als carrers del centre de Canet.

La Comissió Promotora, formada per diverses entitats i que compta amb el recolzament i l'assessorament tècnic de l'Àrea de Participació i Ciutadania de l'Ajuntament, està enllestint aquesta setmana els darrers detalls perquè les 90 carpes de les més de 70 entitats que hi participen, s'instal·lin pels espais de la Mostra, que són:

  • plaça Universitat
  • riera Gavarra
  • riera Sant Domènec
  • carrer Ample

La Mostra obrirà portes dissabte 14 al matí. A les 12 del migdia, a la plaça Universitat, la Comissió Promotora farà lectura del Manifest inaugural, que girarà al voltant de la temàtica escollida per aquest 2011.

Aquest any abandonem la plaça Macià i el carrer de la Font en benefici de la plaça Universitat, espai més gran i segur, ja que no hi ha trànsit rodat que s'hagi de tallar. Una altra novetat d'enguany és que les carpes es desmuntaran diumenge al migdia i així la tarda del diumenge quedarà perquè tothom pugui acabar la festa a la plaça Universitat. Recordem que aquest 2011, la Mostra coincideix de ple amb la campanya electoral per a les eleccions municipals que se celebraran el diumenge 22 de maig.

La cloenda de la Mostra també variarà respecte d'altres anys. Els mitjans de comunicació local Àmbit i Ràdio Canet han acordat que no hi haurà Premis canetencs, a causa de la baixa participació en l'etapa de propostes de candidats. Acabem amb una alternativa de luxe, un concert dels Filippo Landini, el conegut grup de música de Canet que col·labora desinteressadament amb la Mostra. Les entitats de la Comissió Promotora i els Diables de Canet posaran punt i final a aquesta novena edició.

Abans d'aquest final haurem pogut gaudir d'un bon nombre d'activitats lúdiques però també solidàries, com ara la campanya de donació de sang o el banc d'aliments, que estarà obert durant tota la Mostra perquè s'hi puguin fer aportacions. La temàtica escollida per aquest any és Civisme: eduquem en valors per al Canet que volem, totalment lligada amb les actuacions de l'Àrea de Participació i Cituadania, centrades en la difusió de l'Ordenança de civisme i convivència. Els darrers mesos s'ha fet campanya perquè el civisme prengui força a les famílies i les escoles així com a les entitats i les associacions locals, principals motors de convivència local.

Precisament perquè les entitats són motors de convivència, s'aprofiten esdeveniments com la Mostra per fer difusió de valors i missatges positius. Així, moltes associacions lluiran en els seus estands algun dels valors que convé potenciar: tolerància, respecte, solidaritat, civilitat o col·laboració. I encara més: com que la nostra festa ciutadana coincideix amb la celebració de la Festa del comerç just i la banca ètica, que també es fa aquest cap de setmana moltes poblacions catalanes, hi haurà entitats que informaran sobre el foment d'iniciatives per fer front a l'explotació i l'especulació de la nostra societat en temes comercials i productius.


Talls de trànsit durant la Mostra

Trobareu més informació, el programa complet i enllaços d'interès, a l'apartat d'Entitats del web:  Mostra d'Entitats

^