ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Carles Carqués Martí, el quart llibre de la col·lecció Estudis de Patrimoni
PUBLICAT Dilluns, 11.04.2011
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Portada llibre Carles Carqués

Aquest divendres, dia 15, es presenta al CRTTT - Escola de Teixits, el quart volum de la col·lecció Estudis de Patrimoni, que coediten l'Ajuntament, Edicions Els 2 pins i l'entitat Centre d'Estudis Canetencs.

La idea d'aquest quart volum va néixer de la voluntat del president del Centre d'Estudis Canetencs, Xavier Mas, que va veure en el cantenc Carles Carqués, un exemple de tenacitat i implicació social, que valia la pena ser explicada. Així és com es va gestar un treball que ha durat gairebé dos anys. A partir de tres llibres novel·lats de Carqués, tots ells amb clares referències autobiogràfiques i que reflecteixen, per tant, el Canet que ell va viure, se'ns introdueix en diferents moments històrics que han marcat tota una generació.

A Carles Carqués l'han batejat com a l'home dels tres exilis, ja que en tres ocasions, deixà Canet i buscà refugi a Europa. El llibre que es presenta divendres, conté les tres novel·les de Carqués, que va escriure en francés, que ara s'han traduït i que haurien de llegir aquells que vulguin saber com era la societat i la vida quotidiana del Canet de principis de segle XX i fins als anys convulsos de la Guerra Civil:

  • Santa Innocència. Vida d'un barriet 1903 - 1910.. Novel·la ambientada en el Canet de la seva infantesa i adolescència
  • La Crapautiere. La bassa  dels gripaus. Un text basat en la seva vida ubicada a Canet de la seva joventut
  • Un chien en errance. Un gos errant. Període de la seva màxima activitat política

L'obra divulga doncs la història local, dels episodis de la Restauració de la República, la Guerra Civil, l'exili i la postguerra, a través de la figura de Carles Carqués que, per la seva dimensió política i professional s'emmarca en la història global del republicanisme català.

Presentació del llibre Carles Carqués i Martí, l'home dels tres exilis
Divendres 15 d'abril de 2011
19.00 hores
Aula Magna del CRTTT - Escola de Teixits
Organitza: Centre d'Estudis Canetencs i Edicions els 2 pins
^