ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Xipa'l i censa'l. Campanya d'identificació i cens d'animals de companyia
PUBLICAT Dijous, 03.03.2011
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Cartell campanya xipa'l i censa'l 2011

Els propietaris d´animals de companyia (gossos, gats i fures) que encara no tinguin identificats i censats els seus animals tenen l´oportunitat durant el mes de març de regularitzar la seva situació.

Segons l´Ordenança de tinença d'animals els posseïdors tenen l´obligació d´inscriure llurs animals en el registre censal municipal d´animals domèstics de companyia i a comunicar qualsevol modificació de les dades que figurin en el cens en el termini d´un mes a comptar des de la data en la que es produeixi el fet determinant, ja sigui el naixement, l´adquisició, el canvi de residència de l´animal, la defunció o, en general, aquell que motivés la modificació de la inscripció. Abans de fer aquesta inscripció al registre cal haver practicat la identificació de forma indeleble de l´animal. Una de les dues maneres de fer-ho és amb la implantació d'un transponder o càpsula portadora d'un dispositiu electrònic que conté un codi alfanumèric que permet la identificació de l'animal, és a dir, un xip.

Per aquest motiu l´Ajuntament de Canet de Mar, el Consell Comarcal del Maresme i els serveis veterinaris del municipi tornen a endegar la Campanya Xipa´l i censa´l. La primera vegada que es va posar en marxa aquesta campanya va ser al juny de 2008.  L´animal primer s´ha de xipar i després censar.  Si es xipa durant la campanya es pot fer per un preu reduït (40 euros), censar-lo és gratuït.

De l´1 al 31 de març es pot regularitzar la situació d´aquestes mascotes als  centres veterinaris que col•laboren amb la campanya:

Habitat Canet. Carrer Sant Cristòfol, 13 Telèfon: 937943819. Horari de 10.30 a 13.30 hores. Cal demanar cita prèvia i portar l´original del carnet de vacunació.

Clínica Veterinària St. Jordi. Carrer Tarragona, 11-13 Telèfon: 93 7943329 Cal demanar cita prèvia i portar l´original del carnet de vacunació.
 
S´ha d´omplir també un document amb les dades del propietari i de l´animal.


Al Centre d´Atenció d´Animals Domèstics de Companyia del Maresme podreu tenir informació sobre els animals perduts  o l´adopció d´animals. Telèfon: 937974272. www.ccmaresme.cat/atencioanimals

^