ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Enllestida la nova il·luminació de diversos carrers de Canet
PUBLICAT Dijous, 21.10.2010
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
mercat setmanal - riera Pinar

Al FEOSL, el Fons estatal per a l'ocupació i la sostenibilitat local, l'Ajuntament va incloure la petició de subvenció per a la millora energètica de carrers de Canet. Es tractava dels carrers que envolten l'avinguda Marià Serra, al capdamunt del poble. Calia fer-ne una renovació i el conegut com a Pla Zapatero 2, permetia la inclusió del projecte.

L'obra va començar al mes de juliol i s'ha enllestit aquest octubre. Els carrers afectats són la riera Pinar, l'avinguda Marià Serra, els carrers Canigó, Sant Cristòfol, Verge del Pilar, Rosselló, Santa Bàrbara, València, Ravalet, Sant Pau i trams dels carrers Pas d'en Marges, Mas Feliu, Misericòrdia i Mn. Ferran Roig.

Com ja s'està fent també en altres instal·lacions elèctriques de nova creació o de millora, s'apliquen mesures d'estalvi energètic amb llum de vapor de sodi d'alta pressió i reducció de la potència instal·lada amb làmpades de millor rendiment però igual nivell lumínic. La uniformitat de l'enllumenat és evident, ja que ara funcionen tots els llums alhora. Abans l'estalvi d'energia s'aconseguia encenent els fanals alternativament però això provocava punts foscos. Ara s'aplica el doble nivell de potència, un sistema de regulació que fa que la il·luminació sigui elevada mentre hi ha trànsit de persones i vehicles a la via pública i es redueixi notablement a la matinada, quan el trànsit disminueix. El mateix s'ha fet, per exemple, amb el passeig Marítim.

Aquesta actuació s'emmarca doncs, dins les que fa l'Ajuntament per lluitar contra el canvi climàtic. La contaminació lumínica és un perill que és a les nostres mans evitar. Per això s'apliquen aquestes mesures d'estalvi energètic a les noves il·luminacions al nostre poble.

Altres projectes inclosos al FEOSL

^