ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Marià Serra Font
 
Imprimir

(Canet de Mar, 1863-Canet de Mar, 1926)

Alcalde de 1911 a 1916

Marià Serra FontMetge i polític. Va ser un model de prohom comarcal en els orígens del catalanisme polític. L´any 1892 va ser delegat per Canet a les Bases de Manresa, va ser alcalde de Canet (1912-1915) i va tenir un gran pes en la política comarcal. Serra va dur a terme una important tasca de difusió de la cultura i del pensament catalanista a través, per exemple, de la creació de publicacions d´àmbit comarcal, com la Costa de Llevant. Fou també, promotor i primer accionista de les revistes barcelonines com La Il•lustració Catalana i la Il•lustració Llevantina; conseqüència directe de l´amistat amb Domènech i Montaner, Cambó i Verdaguer i Callís.

Durant la seva vida va dur a terme una intensa activitat social i cultural; va crear, per exemple, la Germandat per Invàlids de Treball i va escriure els llibres Canet en l´Avenir i el Dietari de Canet de Mar, des de 1880 fins la seva mort, entre d´altres.

L'any 1913 es van construir les Escales del Sant Crist, projectades per Joan Dotras Manyà i dutes a terme per Josep Cabruja Feliu

Al 1914 es va fer la construcció del restaurant del Santuari per Puig i Cadafalch

^