ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Canet tindrà una Nova Casa d'Oficis
PUBLICAT Dimarts, 05.10.2010
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

ET El Bolig - mòdul de pintura Es diu ECO-TALLER i començarà el 14 d'octubre. Té una durada d'un any i formarà alumnes treballadors que aprendran un ofici. Els mòduls escollits són pintura, treball forestal i instal·ladors de sistemes d'energia solar tèrmica. S'adreça a joves d'entre 16 i 25 anys que estiguin desocupats i s'inscriguin com a demandants de feina al Servei d'Ocupació de Catalunya.

ET El Bolig - mòdul de pintura La desaparició de les escoles taller, ara fa quatre mesos, ha fet que Canet busqués alternatives a la tasca que combina aprenentatge i pràctica d'un ofici i s'adreça als joves d'entre 16 i 25 anys que han abandonat els estudis i no tenen una feina estable i amb perspectives de futur.

La Generalitat va aprovar al juny un nou programa que, amb el nom de Noves Cases per a Nous Oficis, s'oferia als ajuntaments i entitats públiques perquè sol·licitessin subvencions i les portessin a terme als seus pobles. Així ho ha fet Canet. A la darrera Junta de Govern Local abans de les vacances d'estiu es va aprovar la sol·licitud de subvenció d'una Nova Casa d'Oficis per a Canet.

S'adreça, com les escoles taller, als joves que volen aprendre un ofici. En aquest cas han de ser ocupacions relacionades amb nous sectors i activitats emergents. Això vol dir que s'hi exclou el mòdul de construcció, un dels que no ha fallat mai en les escoles taller de Canet; si més no, s'exclou tal i com l'hem aplicat fins ara. Per aquest motiu, la Nova Casa d'Oficis oferirà els mòduls de pintura, treballs forestals i instal·ladors de sistemes d'energia solar tèrmica. Cada mòdul té capacitat per 10 alumnes.

Aquests dies s'està fent la selecció dels nois i noies. Han de tenir entre 16 i 25 anys i figurar com a demandants d'ocupació a les oficines de treball del SOC, el Servei d'Ocupació de Catalunya.

La Nova Casa d'Oficis, que s'ha batejat com a ECO-TALLER, començarà el 14 d'octubre i tindrà una durada d'un any, a diferència de les escoles taller, que en duraven dos. Els sis primers mesos combinen teoria i pràctica. Els alumnes estudiaran les característiques tècniques de l'ofici escollit i faran les pràctiques tutoritzades corresponents. Els altres sis mesos serviran per dur a terme un treball real pel municipi, amb contracte de treball per a la formació. L'octubre de l'any que ve, si han assolit els objectius marcats, els alumnes rebran un certificat del Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya.

L'Eco-Taller s'ubica a la primera planta de Vil·la Flora i aquests dies atén el públic per aclarir dubtes de dilluns a divendres, entre les 10.00 i les 12.00 hores. També podeu trucar al telèfon 93 794 01 05.

Més informació

^