ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Canet participa a la Setmana de la Mobilitat Sostenible
Del 22 al 29 de setembre
PUBLICAT Dimarts, 21.09.2010
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

Imatge de la Setmana de la Mobilitat Segura - Generalitat de Catalunya Canet de Mar és un dels 140 municipis catalans que participen activament a la Setmana de la Mobilitat Sostenible, una iniciativa promoguda per la Generalitat de Catalunya i que, en el cas de Canet, encapçala l'Àrea de Medi Ambient.

L'objectiu principal de la setmana és conscienciar la ciutadania sobre l'ús i l'abús dels vehicles privats en molts desplaçaments i fomentar l'ús del transport públic o d'alternatives més saludables, com ara la bicicleta o senzillament, l'anar a peu.

El lema de la campanya és Mou-te amb el cap per viure millor i proposa un canvi d'hàbits de mobilitat per millorar la salut. Utilitzar el transport públic i participar en les pedalades, les caminades o les curses per la mobilitat dels municipis són un primer pas per fer aquest canvi. Les activitats conviden a reflexionar sobre l'ús irracional del transport motoritzat, que ens afecta doblement. Per una banda, la contaminació atmosfèrica i la congestió tenen un impacte negatiu sobre els sistemes respiratori i cardiovascular. Per una altra, propicien el sedentarisme i la inactivitat física.

Com hi participem?

Canet hi participa amb les activitats següents:

Diumenge 26 de setembre:
Pedalada contra el canvi climàtic
Pedalada simultània a més de 80 municipis de tot Catalunya.
Recorregut: plaça 11 de Setembre, avinguda General Moragues, riera Gavarra, carrers Ample i Vall, plaça Barris, pas subterrani cap al passeig Marítim, passeig Marítim fins al Rial de la Serp i tornada pel mateix passeig per acabar a la riera Sant Domènec.
Durada aproximada: 1 hora i mitja.
En aquesta activitat comptem amb la col·laboració del Club Ciclista Canet.

Caminada per la mobilitat sostenible. Els ruals i el rial del Salt del Rossí
Passejada d'observació i reflexió pels rials i els camins del poble i valoració de l'impacte de les noves infraestructures.
Durada: 3 hores aproximadament. 
És una activitat que organitza l'associació Fot-li Castanya i que correspon a l'activitat 89 d'aquesta entitat que s'inclou també en en el marc de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura.


Lloc de trobada i sortida de les dues activitats: plaça 11 de Setembre a les 10.00 hores. Són activitats obertes a tothom.

Dimarts 28 de setembre:

Els escolars també anem a peu
El dia 28 s'ha proposat a totes les escoles de Canet que recomanin a les famílies que vagin a peu fins a l'escola. La mesura vol conscienciar l'entorn escolar i de retruc a tota la població, perquè es vegin els avantatges de desplaçar-se a peu a les entrades i les sortides de les escoles. De moment ja sabem que el Turó del Drac farà el bus a peu que consiteix a fer dos recorreguts alternatius on la gent s'anirà trobant per anar plegats fins al centre.


Més informació:

www.mobilitat.org
www.mobilityweek.eu
www.pedalada.org

^