ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Homenatge a Josep Maria Jujol i Dracs i colors. Dues exposicions a la 3a Fira Mercat Modernista
PUBLICAT Dimarts, 14.09.2010
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

Cartell exposició Homenatge a JujolLa 3a Fira Mercat Modernista estarà plena d'activitats que s´inicien ja el dimecres 15 de setembre amb l´inauguració de l'exposició que homenatja a Josep Maria Jujol. Es podrà veure també l´exposició Dracs i Colors a partir del 18 de setembre dia en que s´inaugurarà a les 19.00 hores a la Sala Municipal d´Exposicions.


Homenatge a Josep Maria Jujol
Inauguració: 15 de setembre a les 19.00 hores
Lloc: Casa museu Lluís Domènech i Montaner
Durada: del 15 al 26 de setembre

Jujol va ser l´arquitecte modernista considerat el més destacat col•laborador d'Antoni Gaudí. L'Àrea de Cultura ha organitzat aquesta exposició que es podrà veure a la Casa museu del 15 al 26 de setembre. Es dóna la coincidència que el 16 de setembre es commemora el 131 aniversari del seu naixement.

L'exposició ha estat una idea de l'associació Artesans de Gràcia que té com a principals objectius reivindicar la continuïtat dels oficis i mostrar l'activitat artesanal.

Jujol va néixer l'any 1879 i va estudiar a l'Escola Superior d'Arquitectura de Barcelona l'any 1901 quan Lluís Domènech i Montaner era el seu director. La seva obra reflecteix  les formes de la natura. Jujol donava molta importància als detalls artesanals com esgrafiats, ferros i elements escultòrics i va reutilitzar creativament elements materials vells, essent el seu millor exponent el trencadís

Dracs i Colors
Inauguració: 18 de setembre a les 19.00 hores
Lloc: Sala Municipal d´Exposicions
Durada: del 18 al 22 de setembre

expo dracs i colorsL´exposició vol transmetre la idea del drac com a fil conductor del modernisme al Maresme, per aquest motiu s´ha creat l´icona d´un drac per aquesta ocasió.

Dracs i Colors està dividida en dues parts, una per donar relleu a la figura del drac, un element màgic que estava situat a l´entrada de molts edificis modernistes, l'altra per recullir un collage de colors amb diferents fotografies que contenen detalls d´edificis modernistes junt amb petits poemes de Montse Assens.

L´organització ha estat a càrrec de Marga Cruz i l´Àrea de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme amb el suport del Consell Comarcal del Maresme

^