ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Primers passos en el desplegament de l'Ordenança de Civisme
PUBLICAT Dilluns, 19.07.2010
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

logotip Civisme Aquest juny passat ha entrat en vigor, definitivament, l'Ordenança de Civisme i Convivència aprovada pel Ple de l'Ajuntament. Els primers passos en el desenvolupament de l'Ordenança no s'han fet esperar. La difusió del text i les tasques de sensibilització i conscienciació ciutadana són una prioritat i per això s'està treballant perquè la Xarxa Cívica de Canet arrenqui amb les primeres propostes d'impuls del civisme i la convivència ciutadanes.

Aquesta setmana es troba la Xarxa Cívica, formada pels grups d'entitats, tècnics i ciutadans a nivell particular que han participat activament en l'elaboració del text de l'Ordenança. Una de les propostes que es plantegen a la taula de treball de la Xarxa és, com apareix clarament a l'Ordenança, fer el possible per donar una resposta socioeducativa a l'incivisme i la insolidaritat. El primer pas, abans de la sanció, és la conscienciació. Per això es començaran a aplicar mesures com la que preparen les àrees d'Esports i de Participació i Ciutadania.

A partir d'una subvenció de poc més de 2.000 euros per part de la Diputació de Barcelona, s'engegarà un projecte de dinamització de la plaça Universitat, un dels punts més conflictius a causa de la barreja d'activitats esportives, de lleure i d'esplai de diferents edats i tipus de ciutadans (famílies, grups de joves, nens ...). Per tal de reduir l'impacte de la pista esportiva de la plaça i dels diferents usos que aquesta té, s'aplicarà un pla que contempla les actuacions següents:

  • Proposar i portar a terme un pla d'activitats periòdiques i puntual per aconseguir la utilització de forma regulada de la pista
  • Dissenyar i aplicar estratègies d'actuació que facilitin l'organització de l'espai, compatibilitzant i respectant la utilització de manera lliure i la pràctica esportiva dirigida

Com es farà

Es comptarà amb la figura d'un agent cívic que actuarà les tardes del divendres, dissabte i diumenge dels caps de setmana d'agost. S'adreçarà als grups d'usuaris de la pista poliesportiva i desenvoluparà accions encaminades a entendre l'esport com a eina cohesionadora, relacional i integradora, tot desenvolupant pràctiques i hàbits saludables i afavorint la utilització del temps lliure de forma creativa i autònoma. Entre d'altres, les seves tasques seran:

  • Promoure la convivència i la resolució de conflictes generats en aquest nou espai
  • Fer respectar les normes d'ús establertes, i corregir els comportaments incívics
  • Potenciar els esports col·lectius i promoure un lleure actiu i saludable durant l'estiu
  • Garantir el lliure accés de tota la ciutadania en aquest equipament públic, prevenint usos abusius
  • Impulsar una xarxa lúdica i social activa i capaç d'autogestionar de forma inclusiva aquest espai


L'estiu doncs, és el moment de fer una aposta clara per la difusió de la normativa de civisme i convivència. Es tracta d'anar desplegant el Pla municipal de civisme, l'instrument que marcarà les pautes a seguir i aplicar en en futur al nostre poble en matèria de convivència ciutadana.

Text sencer de l'Ordenança

^