ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Jornada festiva per inaugurar Els Garrofers
Ens hi acompanya la consellera Carme Capdevila
PUBLICAT Dilluns, 05.07.2010
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
El centre residencial que va començar a construir-se al novembre de 2008 i que entrarà en funcionament la pròxima tardor, ha estat inaugurat per la consellera Carme Capdevila aquest divendres 2 de juliol. Ha estat una tarda molt emotiva que ha aplegat a l'edifici, ja acabat, autoritats, familiars i futurs usuaris del centre i ciutadans que no s'han volgut perdre l'oportunitat de celebrar l'estrena d'un nou equipament al nostre poble.

Els Garrofers ja és una realitat. I més després que divendres passat, en una tarda festiva i protocol·làriament oficial alhora, es donés l'edifici per inaugurat.

Inauguració Els GarrofersDe fet, ja fa temps que Els Garrofers és ben real. L'imponent estructura s'alça al capdamunt del Grau des de fa poc més d'un any. La primera pedra es posava el 22 de novembre de 2008 i des d'aleshores s'ha anat avançant imparablement i salvant molts obstacles, sobretot econòmics, per aconseguir el magnífic i funcional edifici que acollirà, a partir de la tardor, persones amb discapacitats psíquiques o amb paràlisi cerebral en règim de centre de dia o bé acollint-los com a llar residència.

A la inauguració del divendres ens han acompanyat autoritats i responsables a nivell comarcal i també de la Generalitat. D'entre totes, destaquem la presència de la consellera d'Acció i Ciutadania, Carme Capdevila. La consellera ha estat rebuda a l'Ajuntament per l'alcalde Joaquim Mas, per la regidora de Benestar Social, Cati Forcano i per regidors i regidores del consistori. Després d'una breu reunió, en la qual ha signat al llibre d'Honor de l'Ajuntament i l'hem obsequiada amb una miniatura dels gegants del barri dels Abells i alguns llibres il·lustratius de Canet, entre ells el llibre de patrimoni, han anat plegats fins als Garrofers.

Inauguració Els Garrofers Allà, han estat rebuts pels membres de la Fundació Els Garrofers i pel nombrós públic que s'hi esperava. Després de descobrir la placa que recorda la jornada inaugural, han fet una visita a tot el recinte, guiats per l'arquitecte redactor del projecte, David Sainz. Els 2.700 metres quadrats d'edifici han estat recorreguts en poc més de mitja hora, fent parada obligada, entre d'altres espais, a la sala polivalent de la planta primera, a la cuina i la bugaderia, les habitacions i zones comunes d'esbarjo i la piscina situada a la part inferior de l'edifici.

Els parlaments i un brindis han posat punt i final a la tarda. Hem pogut escoltar les paraules de la regidora Cati Forcano, que ha demanat a la consellera que no es mirin de lluny Canet, ja que els continuarem necessitant a partir d'ara. També ha volgut fer un recordatori de la impulsora inicial d'aquest projecte, la desapareguda Teresina Rovira. Anna Segura, presidenta de l'Associació Terra i Cel ha agraït, molt emocionada, la implicació de totes les persones que han tingut alguna cosa a veure en aquest projecte.
Inauguració Els Garrofers L'alcalde Joaquim Mas, per la seva banda, ha fet èmfasi en el fet que aquest no és un projecte ni de la Generalitat, ni de l'Ajuntament, sinó del poble de Canet. De tots els projectes destacables que hem dut a terme aquest és, potser, el que és més de tothom, pel que representa i per la força social que hi ha al darrere.  La consellera Carme Capdevila per la seva banda, ha felicitat tothom, especialment l'arquitecte, per haver sabut crear un espai únic per unes persones que ens necessiten a tots. Ha fet esment a l'anterior consellera i avui diputada al Parlament, Anna Simó, que fou qui prengué el compromís, ara fa cinc anys, de tirar endavant Els Garrofers i que també ha vingut fins a Canet per acompanyar-nos en la jornada inaugural.

Ara toca seguir treballant per aconseguir equipar adequadament el centre, que obrirà a la tardor però ho farà paulatinament. Al matí del mateix divendres, Júlia Guyal, tresorera de la Fundació Els Garrofers i mare d'una noia amb paràlisi cerebral, va anar fins als matins de TV3, acompanyada del comunicador Xavier Sardà, per explicar el projecte i sol·licitar la col·laboració ciutadana i d'empreses per aconseguir els diners que falten per completar l'equipament.  Entrevista als matins de TV3.

Informació relacionada
La Generalitat satisfarà les quantitats econòmiques establertes
La Fundació Els Garrofers estarà al capdavant d'aquest projecte
^