ES|EN|FR
TelŔfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botˇ que mostra/amaga men˙ lateral
NotÝcies
Les entitats de Canet es bolquen en la Mostra solidÓria
PUBLICAT Dijous, 22.04.2010
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electr˛nic

membres de la Comissió Promotora de la Mostra d'Entitats Aquest dimecres, part de la Comissió Promotora de la Mostra d'Entitats, ha volgut explicar als mitjans de comunicació com serà la vuitena edició d'aquest esdeveniment local que va iniciar-se l'any 2002 i que s'ha anat celebrant cada any gràcies a la força del moviment associatiu de Canet.

Ara ja sabem tot el que s'hi farà. Si l'any passat ens centràvem ens els Drets Humans, en aquesta edició el tema escollit és la solidaritat en temps de crisi, una temàtica pensada des de fa ja molts mesos però que ara té més força que mai. Tota la recaptació que es faci aquest any, anirà destinada al Banc d'Aliments de Canet de Mar, entitat gestionada per l'Ajuntament, Creu Roja i Càrites, que atén les famílies de Canet amb menys recursos i els facilita aliments bàsics. A part, es podran portar directament determinats aliments, com oli, llegums, sopa de sobre, galetes, sucs, llet o tonyina en llauna. Creu Roja és l'entitat encarregada de gestionar la recaptació.

El Banc de Sang torna a tenir presència, amb una campanya extraordinària de donació el dissabte. Com l'any passat, serà a ritme de música country i també hi haurà concentració de motards i concurs de dibuix amb Artgrup dels Vents.

Aquest any no hi haurà passejada inaugural. Com que s'ha d'aprofitar el cap de setmana al màxim, dissabte al matí ja hi haurà activitat. El tret de sortida el donarà la conferència d'Arcadi Oliveres, que explicarà les claus de la crisi i proposarà alternatives que podem dur a terme entre tots. La conferència es farà a l'Àgora solidària. Es tracta d'una carpa de grans dimensions, cedida per Creu Roja, que s'ubicarà a la plaça Universitat i que acollirà moltes activitats, com ara una conferència d'INTERMON-OXFAM sobre l'augment del preu dels aliments o la presentació del banc del temps i les xarxes d'intercanvi solidari.

A l'Àgora també és on es presentarà Creu Roja Joventut, una branca de Creu Roja que centrarà les seves activitats en el jovent. Hi veurem el projecte Som-nit, relacionat amb els perills de l'alcohol i les drogues i s'hi farà també un trencaclosques gegant.

Els estands, que són 90, estaran repartits entre la plaça Universitat, la riera Sant Domènec, el carrer Ample, la plaça dels Americanos i la plaça Macià.  A tots ells hi trobareu espelmes solidàries, que podreu comprar per 1 euro. Amb el lema No deixis que la crisi ens apagui!, es pretén recollir 1.400 euros, que són les espelmes que hi ha disponibles i que es portaran a la plaça Universitat perquè l'entitat Artgrup dels Vents faci una figura que s'encendrà el dissabte a les 9 de la nit.

Creu Roja, per la seva banda, ens ofereix aquest any la possibilitat de participar  a la iniciativa Valors de cine, un cine - fòrum que es farà a la Biblioteca i pel qual cal inscripció prèvia a través de l'adreça electrònica maresmecentre@creuroja.org.

La Mostra acabarà amb els premis canetencs i una celebració especial dels 10 anys de creació de l'Associació Cultural Plataforma Odèon.

L'Ajuntament vol que la Mostra sigui de les entitats. És per això que el protagonisme de tot el que s'hi fa és de la Comissió Promotora, de la qual formen part una vintena d'entitats de les més de 90 que té Canet.

informació anterior

^