ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Les obres de l'estació de tren començaran al juliol
PUBLICAT Dimecres, 21.04.2010
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Presentació projecte remodelació estació de tren

Aquest dimecres han visitat Canet el delegat del Govern central, Joan Rangel i el president d'ADIF, Antonio González Marín. El motiu era la presentació del projecte de remodelació de l'estació de tren de Canet, que us anunciàvem fa uns mesos i que és previst que comenci el pròxim mes de juliol.

La presentació s'ha fet a la Casa museu i ha comptat amb membres del Govern municipal i d'entitats i associacions locals. Allà hem pogut aclarir tots els dubtes sobre com seran les obres i com millorarà la instal·lació actual. Es potencien sobretot els aspectes relacionats amb l'accessibilitat i la seguretat dels viatgers.

ADIF invertirà un total de 3.232.188 euros en la millora i la modernització de l'estació de tren de Canet. El projecte contempla l'eliminació de les barreres arquitectòniques, amb un pas inferior dotat d'ascensors i escales. L'andana central desapareixerà. La via més pròxima al passeig s'acostarà a l'altra via i es construirà una andana tres vegades més ample que l'actual al costat mar. També serà més llarga, ja que les andanes s'ampliaran fins a fer 200 m de longitud i seran més altes perquè no hi hagi l'escaló o el forat que queda entre el tren i l'andana. Això facilitarà l'accés als trens no només de les persones amb cadira de rodes o amb cotxets de nadons, sinó també a les persones grans o amb mobilitat reduïda, que sovint han de fer esforços per enfilar-se o baixar dels combois.

A la zona de l'andana més pròxima a la via, hi haurà una franja antilliscant, també pensada per no tenir ensurts a l'hora de baixar i pujar del tren. També hi haurà marquesines, que protegiran els usuaris tant de la pluja com del sol i s'ubicaran tanques a tots els accessos, per tal de garantir la seguretat del recinte.

D'altra banda i amb l'objectiu de facilitar el trànsit als invidents, s'establiran recorreguts guiats des de l'exterior de l'edifici fins als punts d'embarcament d'escales i ascensors mitjançant la col·locació d'una franja especial de paviment, que els indicarà els diferents espais i accessos.

Altres actuacions

El projecte inclou igualment l'ampliació d'un magatzem tècnic i nous accessos a les instal·lacions. El magatzem unirà els dos edificis que hi ha actualment. També s'hi ubicarà un aparcament de bicicletes i s'hi faran altres actuacions d'obres complementàries necessàries per completar els treballs, com ara canalitzacions, drenatges, sanejament, escomeses elèctriques i grups electrògens. La il·luminació de tota la instal·lació es renovarà i millorarà.

Presentació projecte remodelació estació de trenQuan i com

El president d'ADIF ens ha assegurat que les obres començaran aquest estiu, en concret és previst que es facin al mes de juliol. La durada prevista és de 8 a 9 mesos. No s'haurà de tallar el pas dels trens, ja que es procurarà que la majoria de treballs es facin de nit, sense destorbar el descans dels veïns. L'actuació que durà més enrenou serà la construcció del pas inferior sota les vies que substituirà l'actual pas a nivell.

Com ha destacat el delegat del Govern, l'Estat espanyol ha transferit a la Generalitat el servei de rodalies, però les infraestructures segueixen sent competència del Govern central, i són coordinades pel Ministeri de Foment. D'aquí que la millora en les estacions, instal·lacions, vies i combois, segueixi sent responsabilitat del Govern d'Espanya.


nota anterior

^