ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Història local
L'Ajuntament
 
Imprimir
  • El que us expliquem

    L'edifici de l'Ajuntament

    Ajuntament de Canet - any 2006 L'Ajuntament de Canet de Mar, la Casa de la Vila, el trobareu al carrer Ample, en un edifici inaugurat l'any 1906 gràcies als donatius de la família Golart-Palau.  Però no sempre ha estat ubicat aquí.
    L'Ajuntament ha tingut diferents emplaçaments al llarg de la història. El primer Consell Municipal de Canet de Mar data de l'any 1599 i es va constituir a la Torre de Mar, que estava situada al capdavall de la riera de la Torre. Després va convertir-se en un equipament itinerant, ja que feia les funcions d'Ajuntament, alguna de les cases particulars del diferents regidors del consistori.
    Al segle XIX es destinà un edifici perquè fos l'Ajuntament. Primer fou al carrer de la Font, després al torrent dels Lledoners i més tard al carrer Vall.
    No és fins al 1903 que els marmessors del llegat del matrimoni d'Eusebi Golart amb Teresa Palau, van comprar dues cases del carrer Ample per construir-hi la Casa de la Vila.
    El dia 6 de setembre de 1903 es col·locà la primera pedra i al juny de 1906 es va inaugurar.
    L'arquitecte fou el mataroní Emili Cabanyes Rabassa. En destaca el cos central elevat, amb tres finestrals entre pilastres i coronat amb quatre merlets al terrat, amb decoració floral i escuts heràldics, d'estil modernista. L'arquitecte va dissenyar un gran balcó, per aconseguir crear un espai adient per als discursos populars.

    Sala de plens A finals dels anys 80 es va adquirir l'edifici del costat de l'Ajuntament, que va ser reformat als anys 90 per habilitar-lo també com a dependència municipal. Per això, l'adreça del consistori és avui carrer Ample 9-11.

    De l'Ajuntament us recomanem que visiteu la Sala de Plens, que encara conserva l'aire senyorial de fa més d'un segle. Els vitralls de les finestres, que van fer els alumnes - treballadors de l'Escola Taller de Canet l'any 1990, omplen de llum acolorida l'interior de la Sala, que és usada per molts nuvis per celebrar-hi casaments civils.

  • D'on ho hem tret

    Imatges retrospectives de Canet, de Carles Sàiz 
    Un tomb per Canet de Mar, de Francesc Arcas
    Guia històrica de Canet de Mar, de Carles Sàiz
    Canet de Mar, història i arquitectura, de la col·lecció Estudis de Patrimoni

  • Si no en teniu prou

    Si voleu ampliar informació podeu adreçar-vos a l'Arxiu Municipal o a la Biblioteca P. Gual i Pujadas

    Si teniu alguna aportació a fer-nos sobre el contingut d'aquesta informació podeu adreçar un correu a l'Àrea de Comunicació

^