ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
L'Estat farà obres a l'estació de tren de Canet
PUBLICAT Dilluns, 01.02.2010
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Estació de tren

El Ministeri de Foment ha fet arribar a l'Ajuntament, una nota informativa sobre la remodelació de tres estacions de tren a la zona del Maresme, entre elles la de Canet de Mar.

A més a més de Canet, també s´arranjaran les estacions de Calella i de Pineda de Mar. En total s´invertiran 9,7 milions d´euros.

Les obres previstes a Canet tenen un pressupost base de licitació de 2.974.380,94 euros i consisteixen en la remodelació completa de l´estació. El termini d´execució és d´entre vuit i deu mesos.

Les actuacions que s´hi faran són, entre altres, un pas a nivell nou, substituint l´actual pas per travessar les vies per un pas de paviment de cautxú. També es construirà un edifici annex al de l´estació actual i espais tècnics. Però per als usuaris, l'arranjament més espectacular és la construcció d'un pas inferior entre les andanes, fet a cel obert amb tall de via i amb ascensors. S'introdueixen doncs, millores en l'accessibilitat i la reducció de barreres arquitectòniques, i s'augmentarà la seguretat i la comoditat dels usuaris.

També hi haurà un aparcament per a bicicletes i es renovarà l´enllumenat de l´estació.

Tot plegat forma part del Pla de Rodalies de Barcelona 2008 – 2015, segons l'acord entre el Ministeri de Foment i el Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat per fer millores a la xarxa ferroviària de rodalies de Catalunya.

A Calella s´hi invertiran gairebé tres milions euros (2.992.853) i a Pineda se superaran els tres milions (3.730.754).

Augment en el nombre d´usuaris de rodalies

L'augment d´habitants de Canet, igual que ha passat a la resta de poblacions de la nostra zona, ha fet que cada dia hi hagi més persones que agafen el tren per desplaçar-se cap als seus llocs de treball a l´àrea metropolitana, sobretot a la ciutat de Barcelona. L´administració aposta perquè la població s´acostumi a utilitzar el transport públic i, per això, cal que les infraestructures estiguin adequades a l´ús que es pretén fomentar.
La remodelació de l´estació de tren de Canet de Mar és un pas en aquesta direcció.

La remodelació de Canet forma part del Pla de Rodalies 2008 – 2015.  La durada de les obres serà d´entre vuit i deu mesos, tot i que encara no s´ha determinat quan es duran a terme.
Mentre es facin les obres però, no s'interromprà el servei ofert als usuaris. Quan els trens no puguin circular, s'habilitaran altres mitjans, com els autobusos.  Tot això es detallarà al moment d'iniciar-se els treballs.
Les obres es troben ara en fase de licitació, és a dir, pas previ a l'adjudicació d'una empresa constructora.

^