ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Inauguració oficial de la urbanització de la riera Gavarra
PUBLICAT Dilluns, 11.01.2010
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

Dissabte 9 de gener, amb un senzill acte a la Casa museu Domènech i Montaner, l'Ajuntament va voler dur a terme l'acte inaugural de la urbanització de la riera Gavarra. Ja feia dies que la riera estava oberta al trànsit, des de just abans de les Festes de Nadal, per aquest motiu no hi va haver tallada de cinta, però calia que els responsables polítics i tècnics d'aquesta obra local, una de les més importants dels darrers anys, en fessin valoració públicament.

Ens hi van acompanyar el delegat del Govern central a Catalunya, Joan Rangel i el diputat al Congrés dels Diputats, Manel Mas. L'alcalde Joaquim Mas i el tinent d'alcalde d'Urbanisme Òscar Figuerola, encapçalaven la comitiva d'autoritats locals, formada per la resta de regidors i regidores del consistori.

Després de la rebuda del delegat i el diputat a l'Ajuntament, tots junts van anar fins a la Casa museu, per fer-hi els parlaments inaugurals. En principi estava previst que l'acte es fes a l'aire lliure, just a l'entrada de la plaça Universitat, però el dia no acompanyava i per això es va buscar un espai tancat i pròxim a la riera, com és la Casa museu.

Abans dels parlaments, la direcció facultativa de l'obra va explicar a les autoritats el desenvolupament de tot el projecte, que estava exposat en uns plafons a la sala gran de la Casa Domènech. Després vam poder escoltar la valoració dels tres màxims responsables polítics del projecte. El regidor d'Urbanisme, Òscar Figuerola va voler remarcar la importància d'haver construït una via per a tothom i això inclou les persones amb mobilitat reduïda. L'eliminació de les barreres arquitectòniques és una de les prioritats de la política urbanística local. També va agrair la paciència dels comerciants de la zona, que han passat 10 mesos amb el carrer potes enlaire i més en un moment de crisi econòmica com l'actual. L'alcalde Joaquim Mas, després d'agrair la implicació dels tècnics i els professionals de l'obra i del personal dels serveis tècnics municipals, va voler deixar ben clar que l'aportació econòmica de l'Ajuntament en aquest projecte, com en molts d'altres de cabdals per Canet, era mínima i que tot era fruit de la insistència dels polítics locals a demanar diners a les institucions supramunicipals. En el cas de la riera Gavarra, la urbanització ha estat una obra finançada íntegrament pel Govern central. Forma part del FEIL, el Fons Estatal per a la Inversió Local. A això, precisament, es va referir Joan Rangel en la seva intervenció, la darrera de l'acte. El delegat del Govern a Catalunya va felicitar-nos pel resultat, ja que hem aconseguit, gràcies a la inversió estatal, habilitar urbanísticament un espai que contribuirà a la dinamització comercial i social de la localitat.

La jornada va acabar amb un recorregut a peu per la riera, per poder veure directament, el resultat de tota l'obra.

^