ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
El conseller de Cultura manté el seu compromís amb Canet
La Generalitat també creu en el projecte Casa Comediants
PUBLICAT Dimecres, 18.11.2009
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
El regidor de Cultura, l´alcalde i la primera tinenta d´alcalde, visiten el conseller Joan Manuel Tresserras i aquest es compromet, de nou, amb Canet.

Òscar Figuerola, Joaquim Mas i Cati Forcano, han anat, acompanyats del director de Comediants, Joan Font i de l´arquitecte Dani Freixas, a visitar el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació per explicar-li de primera mà, el projecte del museu Casa Comediants que hem engegat a Canet i que pretén ser un reclam per a persones d´aquí i d´arreu i contribuir així a la generació de riquesa local a través de l´art, la cultura i el patrimoni.

Aquest estiu hem rebut, de mans de l'arquitecte redactor, Dani Freixas, el projecte museogràfic de la Casa Comediants. Una redacció finançada íntegrament per l´Oficina de Patrimoni de la Diputació de Barcelona que va confiar en un dels arquitectes de més renom i prestigi d´aquests moments al nostre país. Dani Freixas ha estat guardonat amb diversos premis d´arquitectura per obres com el Museu de les Mines de Gavà o el de la Pesca de Palamós. Que s´encarregui del projecte Casa Comediants és un luxe per Canet.

Can Pinyol, l´edifici del carrer Vall que ja fou concebut com a Casa de Cultura de Canet, serà la seu d´aquest museu que es dedicarà a la divulgació i l´estudi de l´obra del grup canetenc que més lluny ha portat el nom del nostre poble.

El conseller Tresserras ha manifestat als representants del municipi que el visitaren, que aquest any vinent s´enllestirà la catalogació iniciada fa uns mesos i que ja ha llistat 353 peces del grup, entre màscares, capgrossos i inflables. El patrimoni artístic de Comediants és una col·lecció única al món de la qual no se´n sap el valor exacte. Per això cal catalogar-la abans d´exposar-la al públic. Paral·lelament ens faran un estudi de viabilitat econòmica per saber amb exactitud les possibilitats reals del projecte Casa Comediants.

En totes les trobades que hem mantingut amb el conseller Tresserras, que recordem va acompanyar-nos en la celebració de l´inici de les obres de l´Odèon fa gairebé tres anys, sempre ha manifestat un acostament especial amb Canet i els seus referents culturals. A la trobada d´aquest novembre també ha volgut recordar moments i grups lligats a la història local, com La Trinca o les Sis Hores, a les quals el conseller havia assistit.

També vam aprofitar per mostrar-li el projecte ESCENA, una iniciativa local que coadjuva els agents culturals i els educatius per aconseguir que Canet esdevingui un referent en l´ensenyament de les arts escèniques. Vinculats amb aquest projecte hi trobem el Batxillerat d´Arts Escèniques, Música i Dansa que s´està fent a l´Institut Lluís Domènech.  De fet, els alumnes del Batxillerat utilitzen les instal·lacions de Comediants per fer-hi determinades assignatures. L´Ajuntament i la companyia han signat un conveni per a la cessió dels espais durant aquest curs i el que ve.
^