ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
S'inicia el procés participatiu per definir l'Agenda 21 local
Un nou pas cap al desenvolupament sostenible del municipi
PUBLICAT Dilluns, 05.10.2009
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

Aèria platja. Toni Vila Aquesta tardor arrenca, a Canet, el procés participatiu per definir el projecte de l'Agenda 21 local. L'Ajuntament fa seu el principi pensa globalment, actua localment, principi que va néixer fa més de 17 anys a la Cimera per la Terra celebrada a Rio de Janeiro i en la qual els països participants es van comprometre a cobrir les necessitats del present sense arriscar el futur del planeta.

L´Agenda 21 local és el conjunt d´actuacions que cada municipi pot aplicar per complir amb aquest principi de sostenibilitat global. Ha de representar el punt de partida del diàleg entre govern i ciutadania i es basa en l´equilibri de tres pilars: igualtat sociocultural, prosperitat econòmica i integritat ecològica.

La redacció de l´Agenda 21 a Canet arrenca l´any 2007, després del compromís del Plenari del Consell Municipal de Medi Ambient. Des d´aleshores s´han fet els primers passos, amb la realització de l´auditoria ambiental, una anàlisi i diagnosi del municipi a nivell social, cultural, econòmic i ambiental.

Ara toca que la ciutadania hi digui la seva. Si hem de definir quin és el municipi que volem, cal que la població també hi pugui participar. Per això s'ha elaborat una enquesta, que es accessible a través del web i que també s´ha fet arribar selectivament a les escoles i a diversos comerços.

Amb els mateixos objectius participatius, s´han preparat 4 sessions obertes a la ciutadania. La primera, aquest dimecres 7 d'octubre. Serà a les 19.30 hores a la Masoveria de Vil·la Flora. Les altres sessions, a la mateixa hora i lloc, es fan els dies:

  • 21 d'octubre
  • 11 de novembre
  • 25 de novembre

S'ha creat un web específic per l'Agenda 21, en la qual hi trobareu tota la informació que té a veure amb aquest procés. Agenda 21 Canet. Accediu-hi per fer consultes, aclarir dubtes, fer propostes o ampliar informació. També podeu enviar un correu electrònic a l'adreça de Medi Ambient

^