ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
MAE, una exposició d'alt nivell sobre arts escèniques, a Canet
PUBLICAT Divendres, 14.08.2009
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Cartell del MAE. 10a fira teatre al carrer

Del 7 al 13 de setembre, coincidint amb la Festa Major petita i amb la II Fira Mercat Modernista, podreu veure a Canet l'exposició MAE: el fons del Centre de documentació i Museu de les arts escèniques.

Serà a la Sala municipal d'exposicions i estarà oberta al públic els dies laborables de 18.00 a 20.00 hores i els festius de 10.00 a 12.00 i de 17.00 a 20.00 hores.  La inauguració es farà el dia 7 a les 19.00 hores.

Aquesta exposició ha estat triada per l'Ajuntament arran del convenciment del consistori de la importància de les arts escèniques com a motor de la vida cultural i econòmica local. Prova n'és que aquest setembre s'impartirà, per primer cop, Batxillerat d'arts escèniques, música i dansa a l'IES Lluís Domènech.

L'exposició, que és oberta a tothom, fa un recorregut pel fons documental, escenogràfic i dels objectes del Museu de les arts escèniques de l'Institut del Teatre creat l'any 1913 gràcies a la política cultural de Prat de la Riba des de Mancomunitat de Catalunya. El MAE compta amb un dels fons bibliogràfics i documentals més importants d´Europa, sobretot pel que fa a l´àmbit català i al segle d´Or espanyol, i un Museu amb notables col·leccions (cartells i programes de mà, fotografies, teatrins, esbossos escenogràfics i figurinisme) que les exposicions temporals ajuden a difondre.

A l'exposició hi trobareu també informació sobre el projecte Casa Comediants i sobre el Batxillerat d'arts escèniques, música i dansa, al qual ja hi ha matriculats 35 estudiants de Canet i d'altres pobles pròxims.

Aquests dos projectes estan lligats a un tercer, el projecte ESCENA, una iniciativa en la qual estan implicats l'Institut Domènech i Montaner, el col·legi Yglesias, l'Escola Universitària d´Enginyeria Tècnica de Teixits de Punt, Comediants, l´Escola de Música de Canet, els Serveis Educatius de l'Alt Maresme, ciutadans particulars vinculats al món de les arts escèniques, la música i la dansa i l'Ajuntament de Canet. Amb el projecte ESCENA es proposa al Departament d´Educació que s'aprofitin els recursos que ja tenim a Canet i la vinculació amb l'art, el teatre i la música per desenvolupar un projecte més ambiciós d'estudis relacionats amb aquestes disciplines. El Batxillerat d´arts escèniques, música i dansa, n'és el primer pas. 

Aquest setembre l'Ajuntament signarà un conveni amb Comediants i l´IES Domènech i Montaner per facilitar la col·laboració en aquest àmbit entre els tres ens.

MAE: el fons del Centre de documentació i Museu de les arts escèniques
Sala municipal d'exposicions
Del 7 al 13 de setembre


Dossier Projecte ESCENA

Projecte ESCENA

Fitxer: dossier_final_escena.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 20
Mida: 1.53 MB

^