ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
El Canet Cançó es manifesta com un signe més de la identitat cultural de Canet
PUBLICAT Dijous, 02.10.2003
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

L'Ajuntament de Canet, representat per l'alcalde, Joaquim Mas i pel regidor de Cultura, Òscar Figuerola, ha presentat a Barcelona els quatre concerts de cançó d'autor del cicle Canet Cançó +d6.

Canet Cançó 2003 fnacAcompanyats del director de l'Oficina de Difusió Artística de la Diputació de Barcelona, Francesc Vila, del president de la Fundació Canet Cançó, Pep Parra, de Joan Isaac, que tancarà el cicle d'enguany i de membres de la Cooperativa Xou, gestora del Canet Cançó, han presentat als mitjans de comunicació el programa de la segona edició del cicle.

La trobada ha tingut lloc aquest dimecres 1 d'octubre a l'FNAC de la plaça Catalunya de Barcelona. L'alcalde Joaquim Mas ha destacat la importància d'exportar Canet com a punt de referència cultural arreu. A més a més del cicle Canet Cançó, l'alcalde ha citat com a símbol d'aquesta identitat, l'edifici Odèon.

El regidor de Cultura, Òscar Figuerola, també ha fet referència a l'Odèon i al seu lligam amb els inicis de les 6 hores de Canet. Ha parlat d'una doble reivindicació, d'una banda la d'un espai adequat per a la cultura a la població i de l'altra un espai on els músics del país puguin mostrar les seves creacions.

Figuerola també ha fet esment a la participació de les entitats locals, algunes d'elles també presents a la trobada d'ahir, a l'hora de decidir el cartell del Canet Cançó. A través del Consell Municipal de Cultura, òrgan de participació local, les entitats van proposar autors com Adrià Puntí o la Companyia Elèctrica Dharma, que va formar part de la primera part del cicle, coincidint amb la Festa Major petita de Canet.

Per últim, el regidor de Cultura ha volgut destacar els preus populars dels concerts, com a element més per acostar el cicle a tothom.

Francesc Vila ha agraït,  en nom de la Diputació de Barcelona, l'esforç de l'Ajuntament a l'hora d'organitzar aquest esdeveniment i ha destacat el suport econòmic, logístic i de difusió de l'organisme que ell representa.

Pep Parra ha aprofitat la presentació per fer pública la creació de la Fundació Canet Cançó, de la qual n'és el president. La Fundació neix per reclamar també un espai estable per a la cançó catalana. Com a activitat paral.lela i complementària als concerts del cicle, la Fundació organitza l'exposició Dies i hores de cançó, que es podrà veure del 16 al 30 d'octubre a la Sala Municipal d'Exposicions de Canet. L'exposició la financen l'Ajuntament, La Caixa i la Cooperativa Xou.

La presentació del cicle l'ha tancada el cantautor Joan Isaac, que serà també qui farà l'últim concert de Vil.la Flora, el dia 1 de novembre.

Isaac s'ha mostrat satisfet del canvi de mentalitat que es va assolint respecte la cançó d'autor, destacat-la no ja com a mitjà de protesta i reivindicació, sinó com a un element més de la cultura del país i com a eina per promoure la nostra llengua.


informació publicada el 2 d'octubre de 2003

Informació relacionada
En breu també s'obrirà al trànsit el carrer Gram
Es duran a terme uns treballs d'enderroc per garantir la seguretat de l'immoble
Un operari mor en caure-li una part d'un sostre al damunt
comunicat 11:52 hores
Celebrem plegats l'inici de les obres del futur teatre municipal
Ordre del dia
Dijous, 17 de juny de 2004
Dissabte, 13 de desembre de 2003
Així ho han manifestat unànimament al 6è plenari celebrat el 25 d'octubre
^