ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Celebrem els 20 anys d'escoles taller
PUBLICAT Dilluns, 04.05.2009
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Muntatge estand Mostra Entitats 2009

Aquests dies s'estan preparant els actes de celebració dels 20 anys d'escoles taller a Canet. L'actual, l'Escola Taller El Bolig, és l'encarregada de fer d'amfitriona i és qui gestiona l'agenda d'activitats de la celebració.

El dissabte 16 de maig, a les 11 del matí s'inaugura l'exposició 20 anys d'Escoles Taller. Serà en un acte a la Sala municipal de la plaça dels Americanos, al qual estan convidats, especialment, els antics alumnes, monitors i personal tècnic i administratiu de totes les escoles taller de Canet.

L'exposició la podreu veure del 16 al 24 de maig, totes les tardes de 19.00 a 20.00 hores. Hi haurà fotografies, informació i moltes anècdotes d'aquests 20 anys.

Celebrem els 20 anys d'un projecte pioner, del qual en vam ser impulsors. La filosofia de les escoles taller és la de formar joves en un ofici que els permeti la inserció al món laboral amb garanties de futur. El suport rebut per les institucions ha fet que la formació es pogués fer a través de l'execució d'obres públiques i per tant s'han millorat molts espais dels pobles i ciutats gràcies a la tasca de les escoles taller.

Canet ha tingut doncs, escoles taller durant 20 anys quasi ininterrompudament, desenvolupant una importantíssima tasca de servei social quan a formació, inserció laboral i execució d'obra pública. S'han rehabilitat parcialment o completament espais com Can Pinyol, l'entorn de Vil·la Flora, la Biblioteca P.Gual i Pujadas o l'edifici on avui hi ha El Palauet.

Les escoles taller han estat:

  • ET Vil·la Flora (1988 - 1991)
  • ET Canet Modernista (1990 – 1993)
  • ET Cannetum (1994 – 1995)
  • ET Domus Aurea (1996 – 1998)
  • ET Maresme (1998 – 2000)
  • ET Maresme II (2001 – 2003)
  • ET Els Aromers (2003 – 2005)
  • ET Ruben Marsol (2005 – 2007)
  • ET El Bolig (2008 – 2010)


A més a més de la gran quantitat d'alumnes - treballadors que al llarg d'aquest anys han obtingut el certificat que atorga el Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) i abans l'INEM, en aquestes escoles han treballat més de 70 professionals entre monitors, tècnics i administratius i hi han participat a diferents nivells moltes persones treballadores de l'Ajuntament de Canet i del Departament de Treball la Generalitat de Catalunya, així com diferents alcaldes, polítics, empresaris i comercials.

Aquest és doncs, un excel·lent moment per homenatjar aquestes persones i festejar els 20 anys.


Documents relacionats:

Objectius de l'Escola Taller El Bolig
La formació complementària a l'Escola Taller El Bolig
La inserció laboral dels alumnes
Àlbum de fotos
Petita història de les Escoles Taller
Projecte El Bolig

^