ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Breu apunt sobre Canet
situació i història de Canet
 
Imprimir
Canet de Mar és una població de la comarca del Maresme. A part de l'excel.lent clima, l'extensa zona de platja (més de 2,5 quilòmetres) i els boscos que envolten el municipi, Canet de Mar és la població on, en menys espai, hi ha més patrimoni modernista.
A Canet hi va viure i treballar l'arquitecte, professor, dibuixant, polític i humanista Lluís Domènech i Montaner. Aquí hi va gestar obres tant importants com el Palau de la Música Catalana i l'Hospital de Sant Pau i de la Santa Creu.
A Canet hi podeu veure l'Ateneu Canetenc, la Casa Roura, la Casa museu Domènech i Montaner (on va viure i treballar) i molts d'altres edificis i cases d'aquest estil arquitectònic a la fi del segle XIX i principi del segle XX.

A Canet s'hi arriba per la carretera nacional II o bé per l'autopista C-32. Amb una població de més de 12.000 habitants, Canet de Mar ofereix tant al resident com al visitant, un municipi obert al mar i envoltat alhora de muntanyes, on hi destaquem el turó de Pedracastell des d'on es pot veure a bastament la zona costanera, i el Montnegre-Corredor, que forma part de la Serralada Litoral, que protegeix tota la comarca i fa que gaudeixi d'aquest clima tan privilegiat, del qual n'és un clar exemple la vall de Canet.


panoràmica Canet

Si voleu aprofundir més en la història local podeu adreçar-vos a l'Arxiu municipal


Documents

Projecte del mercat municipal - 1933
El vot femení a Canet de Mar: 1933

^