ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Col·locació de la primera pedra de la residència per a discapacitats, Els Garrofers
PUBLICAT Dimarts, 25.11.2008
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

signatura Els GarrofersEls Garrofers és el nom del projecte d´un centre residencial per a discapacitats a Canet de Mar. Per fer possible aquesta idea es va crear una fundació que té com a finalitat la construcció d´aquest centre. La  Fundació Els Garrofers, promoguda per la difunta senyora Teresa Rovira Rimblas, té com a principal objectiu la defensa dels drets i la dignitat de les persones amb discapacitats i la millora de la seva qualitat de vida. El patronatge de la Fundació l´exerceixen l´Ajuntament i l´Associació Terra i Cel.
Per començar el projecte, es va fer un estudi per valorar si el centre responia a les necessitats de la zona i la Conselleria de Benestar i Família va considerar que era molt positiu.
L´Ajuntament de Canet de Mar va contribuir decisivament per aconseguir tirar endavant el projecte amb la cessió d´uns terrenys per a la construcció dels Garrofers. Aquests terrenys estan situats al carrer Joan Oms de la urbanització el Grau i tenen una superfície de més de 5.000 metres quadrats.
A principis de novembre, es va signar amb l´empresa constructora, Construccions Cots i Claret, el començament de les obres amb el desbrossament i la neteja del terreny. L´arquitecte que dirigeix el projecte, David Sainz Viladecans, va ser present a la signatura, així com els patrons de la Fundació els Garrofers, representants de l´Associació Terra i Cel i representants de l´empresa que farà la construcció. Primera pedra Els Garrofers
El projecte, actualment, té una subvenció de la Generalitat de Catalunya de 1.800.000 euros per cobrir part de les despeses de la construcció. La resta de finançament s´aconsegueix amb una operació bancària.
El dissabte 22 de novembre es va fer l´acte de la col·locació de la primera pedra, que simbolitzava que aquest projecte s´engega definitivament. Van assistir a l´acte representants de l´Ajuntament, famílies que composen l´Associació Terra i Cel i ciutadans que el volien veure personalment. Després dels parlaments de la regidora de Benestar Social, Cati Forcano, de la presidenta de l´Associació Terra i Cel, Anna Segura, i de l'alcalde, Joaquim Mas, es va col·locar la pedra commemorativa i es va anar tapant amb palades de sorra a càrrec de: un representant dels pares dels discapacitats, la presidenta de l'Associació, un dels fills de la senyora Teresa Rovira,  la regidora de Benestar Social i l'alcalde de Canet de Mar.
Va ser un acte molt emotiu on es va recordar la figura emblemàtica de la senyora Teresa Rovira, una de les ànimes promotores de la idea i treballadora constant per aconseguir-la.

Informació relacionada
La Generalitat satisfarà les quantitats econòmiques establertes
Ens hi acompanya la consellera Carme Capdevila
La Fundació Els Garrofers estarà al capdavant d'aquest projecte
^