ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Seguretat Ciutadana inicia l'aplicació de les àrees de seguretat a les escoles
A les hores d'entrada i sortida dels alumnes
PUBLICAT Dimecres, 13.02.2008
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

Aquest gener s'ha començat a aplicar, al Col.legi Santa Rosa de Lima i al Col.legi Yglesias, els dos centres que estan al centre del poble, les àrees de seguretat.

Escola Sant Rosa de Lima Es tracta de l'aplicació d'una normativa de la Generalitat de Catalunya, que dóna com a termini màxim el desembre d'aquest any per aplicar-lo. Per això, la Regidoria de Seguretat Ciutadana, després d'avaluar la situació concreta de Canet, ha decidit començar a tirar les àrees endavant aquest gener de 2008.

Què són i com funcionen les àrees de seguretat de les escoles:

Són les restriccions de trànsit que s'apliquen els carrers que toquen els centres escolars del poble. La seva finalitat és la de garantir la seguretat dels alumnes a les hores d'entrada i sortida dels centres educatius.

Des de 15 minuts abans de l'hora d'entrar i/o sortir i fins a 15 minuts després de l'hora, estan tallats al trànsit:

  • El carrer Eusebi Golart i el carrer Gram (quan aquest darrer s'obri al trànsit) en el cas del Col.legi Yglesias
  • El carrer Vall en el cas del Col.legi Santa Rosa de Lima

Només es permet als familiars dels nens deixar un moment els cotxes a la plaça de l'Església o a la riera de la Torre, per acompanyar els més petits fins a la porta de l'escola. 

Aquestes mesures no són efectives els dies de pluja. Els veïns d'aquestes zones podran passar  només en cas d'urgència.

Com hem dit, les àrees funcionen ja a les dues escoles que estan al centre del poble. Els pròxims mesos es faran també efectives als CEIP Misericòrdia i Turó del Drac.
Hem de tenir en compte que es tracta del compliment d'una normativa de la Generalitat que exigeix davant les escoles un espai prou ample perquè els nens puguin entrar i sortir sense perill. A l'Escola Misercòrdia i al Turó del Drac és més fàcil, ja que disposen d'un espai ja delimitat o amb facilitats per a la desviació del trànsit. Les escoles del centre del poble tenen les voreres estretes. En aquest cas, la Generalitat obliga a delimitar un atri, és a dir, un espai ample per facilitar l'accés. Per això s'ha de tallar el carrer.


Si voleu tenir més informació, podeu llegir el dossier següent, que han elaborat des del Servei Català del Trànsit i que té a veure amb els circuits escolars que s'estan implantant a moltes poblacions i que Canet té la intenció d'avaluar i aplicar en un futur pròxim.

^