ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Accident mortal a l'Odèon
Un operari mor en caure-li una part d'un sostre al damunt
PUBLICAT Dimecres, 21.11.2007
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

Aquest dimecres 21 de novembre, poc després de les 11 del matí, part d'un sostre de les obres de rehabilitació que s'estan fent a l'edifici Odèon, ha caigut sobre un dels treballadors.

L'impacte ha sigut molt fort i ha provocat la mort a l'acte de l'operari, un jove de 28 anys (T.C.S.V) que vivia a l'Hospitalet de Llobregat i tenia dona i fill al Perú.

Immediatament s'ha activat el protocol d'emergència. L'equip del SEM (Servei d'Emergències Mèdiques) desplaçat al lloc dels fets no ha pogut fer res més que certificar la mort del treballador. Bombers, Mossos d'Esquadra i Policia Local s'han quedat al lloc fins que la metge forense del jutjat d'Arenys de Mar no ha decretat l'aixecament del cadàver.

També hi han anat de seguida l'alcalde Joaquim Mas i els regidors i les regidores de l'equip de govern municipal. Joaquim Mas ha atès allà mateix els mitjans de comunicació. En nom propi i de l'equip de govern ha lamentat profundament l'accident i els ha explicat les mesures que pren l'Ajuntament.

S'ha emès un Decret d'Alcaldia que diu el següent:

DECRET NÚM. 1041/2007, de 21 de novembre

Atès que aquest Ajuntament és el promotor de les obres de rehabilitació de l'edifici Odèon i urbanització de la plaça Colomer de Canet de Mar, primera fase, primer lot.

Atès que en el dia d'avui, 21 de novembre de 2007,  s´ha produït un accident laboral en les obres que s´estan realitzant en l´al·ludit edifici, com a conseqüència del qual, a un dels treballadors li ha caigut part d´un trespol al damunt i ha perdut la vida a causa de l´impacte.

Atès que, d´acord amb el contracte de consultoria i assistència adjudicat en data 13.12.06 i formalitzat en data 10.1.07, l´empresa SGS Tecnos SA és l´adjudicatària de la direcció facultativa de les obres.
Atès que, d´acord amb la clàusula 1 del PCAP, l´objecte de la consultoria i assistència inclou, ultra la direcció facultativa, la coordinació de seguretat i salut en la fase d´execució de les obres.

Atès que, com a mesura preventiva i a resultes de l´informe que evacuï el més aviat possible la direcció facultativa sobre les causes que han produït aquest lamentable accident, així com les mesures que, en el seu cas, s´haurien hagut de prendre i les que realment s´han pres, encaminades a evitar-lo, és indispensable suspendre l´execució de l´obra fins que no s´hagi evacuat l´al·ludit informe.

Vist l´article 102 TRLCAP segons el qual la suspensió de les obres comportarà l´aixecament de la corresponent acta.

Aquesta Alcaldia HA RESOLT:

Primer.- Ordenar a la direcció facultativa de les obres de referència, que ostenta la mercantil SGS Tecnos SA, legalment representada pel Sr. Vicente Campí Corbella, per tal que en el termini més breu possible i sempre abans de les 24 hores subsegüents a la recepció de la corresponent notificació d´aquest Decret, emeti un informe sobre les causes mediates i immediates que han provocat aquest lamentable accident, amb el resultat d´un mort en l´execució de les obres.

Segon.- En el mateix termini caldrà que la direcció facultativa presenti en aquesta Administració el llibre d´ordres i assistències tal com es trobi,  així com el llibre d´incidències per part del coordinador de seguretat i salut en l´execució de les obres, igualment, tal com es trobi.

Tercer.- Ordenar la immediata suspensió de les obres en tant no sigui evacuat el corresponent informe per la direcció facultativa, a la vista del qual aquesta Alcaldia decidirà el que tingui per convenient. La suspensió serà immediata, sense perjudici del seu protocol a través de la preceptiva acta a la que es refereix l´article 102 TRLCAP, la redacció de la qual s´ordena amb caràcter immediat.

Ho mana i signa l´Alcalde President a Canet de Mar, 21.11.07.

L´Alcalde, Joaquim Mas i Rius
Davant meu, El secretari

Informació relacionada
En breu també s'obrirà al trànsit el carrer Gram
Es duran a terme uns treballs d'enderroc per garantir la seguretat de l'immoble
comunicat 11:52 hores
Celebrem plegats l'inici de les obres del futur teatre municipal
Ordre del dia
Dijous, 17 de juny de 2004
Dissabte, 13 de desembre de 2003
Així ho han manifestat unànimament al 6è plenari celebrat el 25 d'octubre
^