ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
El projecte de la piscina municipal es presenta al públic
PUBLICAT Dilluns, 08.01.2007
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

L'Aula Magna de l'Escola de Teixits de Punt es va omplir el divendres 15 de desembre per escoltar de primera mà com serà el futur edifici d'equipaments esportius i hotel d'entitats. Vam poder conèixer tots els detalls i resoldre els dubtes que un projecte d'aquesta importància generen.

La piscina municipal ha estat el tema escollit per al reportatge central del darrer número del butlletí d'informació municipal Viure Canet:

Amb un pressupost de quatre milions d´euros, a finals d´any es començarà a construir a la futura zona esportiva, a tocar del polígon industrial Can Misser, l´edifici d´equipaments esportius i hotel d´entitats, és a dir, la piscina municipal.

dibuix del bar futura piscina municipal  Al Ple d´aquest novembre, s´ha aprovat definitivament el projecte de construcció d´aquest nou equipament que comptarà amb dues piscines, jacuzzi, zona termal, gimnàs, centre mèdic, bar i local social. La construcció la farà l´empresa guanyadora del concurs públic, Construcciones Riera, SA,  i també serà qui es farà càrrec de la gestió de les instal·lacions un cop estigui en funcionament.

Com s´ha gestat aquest projecte?

dibuix de la sala de cardiovasculars de la futura piscina municipal Fa gairebé nou mesos va començar a prendre forma la possibilitat de fer realitat una reivindicació del poble de Canet des de feia molts anys: la construcció d´una piscina.  La Generalitat va incloure el projecte en el Pla director d´instal·lacions i equipaments esportius de Catalunya, la qual cosa es va traduir en una subvenció  de 788.600 euros per a la seva construcció.  L´equip de govern va posar aleshores mans a l´obra perquè la piscina fos realitat al més aviat  possible.

On la trobarem?

La zona on s´ubicarà la piscina és al polígon industrial, a l´espai que va dedicat a la futura zona esportiva de Canet on, més endavant, també està previst ubicar-hi altres equipaments esportius i un aparcament.

Com serà?

L´edifici tindrà dues plantes d´ús públic i una planta soterrani on hi haurà la maquinària que farà funcionar les instal·lacions i els registres de piscina. A la planta baixa hi trobarem les dues piscines amb què comptarà l´edifici, una de vint-i-cinc metres de llargada i una altra de dotze i mig, amb una gran zona de jacuzzi, envoltades per una zona termal amb una sauna i un bany de vapor. Per últim, la primera planta és la que dóna accés a l´edifici i on s´instal·laran les sales de musculació, de cardiovascular, el centre mèdic i un bar i un local social amb accés independent des del carrer.

I no només hi haurà un edifici amb piscina i gimnàs, sinó que l´obra s´acabarà amb un hotel d´entitats, perquè les diferents entitats de Canet tinguin un lloc per poder reunir-se i muntar activitats diverses. Aquest hotel d´entitats tindrà una connexió directa amb el vestíbul general de tot l´edifici. Així, s´aconseguirà un equipament totalment integrat.

Com funcionarà?

La gestió d´aquest complex esportiu serà mitjançant una concessió pública, és a dir, una empresa privada, en aquest cas la mateixa que està encarregada de construir l´edifici, es farà càrrec del seu funcionament. No és la primera vegada que s´utilitza a Canet aquest sistema de concessió per gestionar un servei públic. A finals de juny es va inaugurar l´aparcament de la riera Gavarra, aparcament que també va ser construït i és gestionat per una empresa privada. I si encara anem més lluny en el temps, veiem que la llar d´infants El Palauet també és gestionada, mitjançant un sistema de concessió, per una empresa privada.

dibuix exterior futura piscina municipal

Quan hi podrem anar?

Veient com quedarà ja voldríem anar-hi avui mateix. Després de la presentació oficial del projecte, aquest 15 de desembre a l´Escola Universitària de Teixits de Punt, queden resolts molts dubtes, entre els quals hi ha l´execució de les obres. Veurem els primers moviments de terres abans d´acabar el 2006. A partir d´ara tenim 18 mesos per endavant. Si tot va com està previst, la primavera del 2008 podrem practicar per fi esport en aquest nou equipament municipal.

^