ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
L'Ajuntament digitalitza les actes municipals des del 1815
67 llibres i 35 lligalls amb més de 180 anys d'història local
PUBLICAT Dijous, 26.10.2006
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

Creació de l'Arxiu digital L'Arxiu municipal de Canet de Mar forma part, juntament amb una quarantena d'equipaments, de la xarxa d'arxius municipals de la Diputació de Barcelona. De fet, el de Canet fou un dels primers a participar-hi, ara fa més de 3 anys.

La xarxa d'arxius finança i duu a terme projectes de millora i modernització del servei que presten els arxius locals. Precisament això és el que ha fet amb el de Canet i els de 5 poblacions més, amb aquesta digitalizació de les actes municipals.

Amb un cost de 5.000 euros, cofinançats al 50% entre l'Ajuntament i la Diputació, s'estan digitalizant totes les actes manuscrites, des del 1815 fins a l'any 2000.

En total són 40 caixes amb més de 15.000 pàgines a través de les quals podem seguir l'evolució històrica del nostre poble.

 Digitalitzar els llibres i els lligalls de les actes vol dir passar a suport informàtic el que ara només tenim en paper. Una màquina molt sofisticada fa el procés de lectura del document, pàgina a pàgina. No s'escaneja, sinó que es fotografia la imatge. El tècnic només l'ha de validar per assegurar que s'ha captat correctament.

Creació de l'Arxiu digital

Les actes són la primera font d'informació d'un Ajuntament. La digitalització n'assegura la conservació i en facilita la consulta. En un futur aquestes actes estaran al web municipal perquè puguin ser consultades lliurement. Ara com ara hi trobeu els documents des de l'any 2004.

revisant documents a l'arxiu

L'Arxiu municipal és un servei obert a tothom, amb espai de consulta i lectura de documents. Només heu de demanar cita prèviament a l'Ajuntament. L'Arxiu forma part dels equipaments municipals i gestiona tant la documentació històrica del municipi com l'administrativa del propi Ajuntament.

Aquest procés de digitalització de les actes es fa també als ajuntaments de Montornès del Vallès, Caldes de Montbui, Polinyà, Sentmenat i Terrassa.

^