ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
L'Escola de Teixits acull la 1a trobada sectorial tèxtil per projectar els estudis d'FP
PUBLICAT Divendres, 17.05.2024
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Trobada FPCAT - foto cedida

El CRTTT ha acollit aquesta primera trobada sectorial, per tal de projectar els estudis de Formació Professional els pròxims anys. 


La trobada sectorial de la família tèxtil va reunir a les instal·lacions del Centre de Referència Tèxtil – Escola de Teixits tots els agents implicats per projectar la formació professional tèxtil els pròxims anys. Canet vol crear un futur Centre Integral de FP Tèxtil.

Organitzada per l’agència FPCAT sota la presidència de Fabian Mohedano, van participar en la trobada, la directora general de formació professional del Departament d’Educació, el diputat i la diputada adjunta de l’àrea d’Educació de la Diputació de Barcelona, propietària de les instal·lacions, el director del centre, la patronal del sector amb representants de PIMEC, ASEGEMA -TEXFOR, el sindicat CCOO, el centre tecnològic EURECAT que té la seu de la unitat tèxtil també a les instal·lacions del Centre de Referència Tèxtil, representants de l’Ajuntament de Terrassa i de l’Ajuntament de Canet de Mar. També els caps de departament tèxtil de l’Institut Lluís Domènech i Montaner de Canet, de l’institut de Terrassa, de l’Institut Guillem Catà de Manresa, de l’Institut Guindàvols de Lleida i de l’Institut Anna Gironella de Mundet de Barcelona.

Tots els participants van aportar el seu punt de vista sobre les necessitats formatives del sector. Mercè Chacon, directora general de formació professional, va ser rebuda a l’ajuntament per l’alcalde Pere Xirau i els regidors Lluís Llovet i Rosabel Madrid. Abans de la trobada sectorial va conèixer les instal·lacions dedicades a la docència del Centre de Referència Tèxtil – Escola de Teixits de Canet de Mar. I durant la reunió va afirmar que els espais, els equipaments i, sobretot, l’equip de treball reuneixen sobradament els requisits que es demana als centres especialitzats de cada família professional i a la necessitat de poder treballar en xarxa amb els altres centres.

Lluís Llovet, primer tinent d’alcalde, va referir-se a l’aposta de Canet per consolidar i ampliar l’oferta educativa de la població, i l’oportunitat que el Centre de Referència Tèxtil de Canet de Mar aculli els cicles formatius de la família tèxtil i els centre de recerca EURECAT.

Va ser un acte inicial que intenta treballar en xarxa i de comú acord a tots els implicats per disposar d’un centre integral de Formació Tèxtil a Catalunya que ajudi a consolidar la nostra indústria tèxtil com a un dels motors de futur basant-nos en el nostre excel·lent passat i obrint-nos a un futur més innovador, amb economia circular i amb visió d'un futur d'èxit.

Trobada FPCAT - foto cedida

^