ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Canet s'adhereix al Dia del Comerç Just
PUBLICAT Dilluns, 13.05.2024
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Comerç Just - Plaça Mercat

Comerç Just és un moviment internacional que lluita per  una major justícia global en l’àmbit econòmic, social, humà i mediambiental i que preten donar a conèixer a la ciutadania que una altra economia és possible, on les persones i el planeta estan per davant del benefici econòmic.

El dia 11 de maig s'ha celebrat el Dia Mundial del Comerç Just. Els diferents mercats de Barcelona han organitzat diferents activitats i actuacions per donar visibilitat al comerç just amb la voluntat de contribuir a la creació d’una ciutadania conscient, formada, crítica, compromesa i mobilitzada. 

Els mercats han d'actuar com a referents en la promoció d’un model de producció i consum més sostenible.

Des de les àrees de Promoció Econòmica i Medi Ambient de l'Ajuntament, juntament amb els venedors de la Plaça Mercat, s'han adherit a la iniciativa i s'han distribuït entre els clients de la Plaça, pots de melmelada de taronga amarga elaborada amb les taronges dels carrers del municipi.

La proposta de recuperació i transformació d'aquestes taronges és un projecte de l'Àrea de Medi Ambient per sensibilitzar envers la cultura de la prevenció de residuos, el reaprofitament i la reducció del malbaratament alimentari.

A Catalunya no només es realitzen activitats de comerç just el dia 11, sinó que s'estan organitzant durant tot el mes de maig,.

^