ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
L'Ajuntament fa melmelada aprofitant les taronges amargues dels carrers de Canet
PUBLICAT Dilluns, 25.03.2024
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Melmelada

Des de l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Canet de Mar s’ha portat a terme una iniciativa per tal de reduir el residus generats mitjançant l’aprofitament de les taronges dels carrers del municipi per a l’elaboració de melmelada de taronja amarga.

La iniciativa compta amb la col·laboració de la Fundació Espigoladors, entitat que lluita contra les pèrdues i el malbaratament alimentari , alhora que visibilitza la tasca del sector primari i genera oportunitats laborals per a persones en situació de risc d’exclusió social. Pren el nom de l’espigolament, una pràctica històrica que consisteix en la recollida, mitjançant acord amb el productor o productora, de fruites i verdures que són descartades del circuit comercial per excedents de producció, descens de vendes o qüestions estètiques.

L’objectiu principal d’aquesta proposta de recuperació i transformació de les taronges amargues de l’arbrat viari municipal és donar a conèixer aquest tipus d’iniciatives, i sensibilitzar així envers la cultura de la prevenció de residus, el reaprofitament i la reducció del malbaratament alimentari. Amb aquest objectiu, la melmelada resultant es farà servir per part del consistori per a obsequiar les visites i representants d’altres administracions, així com per altres iniciatives de participació ciutadana.

^