ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Canet participa al programa Biblioteques sense fronteres
Llegir els conflictes, crear pau
PUBLICAT Dimarts, 06.02.2024
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Biblioteques per la pau

La Biblioteca P. Gual i Pujadas participa en el programa Biblioteques sense fronteres: compromeses amb un món més just, que és una iniciativa del Servei de Biblioteques del Departament de Cultura i l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament de la Generalitat de Catalunya. El seu objectiu és apropar al públic de les biblioteques de Catalunya el coneixement i la comprensió davant de les situacions de vulneració de drets humans, i facilitar els recursos per l’acció  contribuint així a la construcció d’una ciutadania global transformadora.

Amb el títol Llegir els conflictes, crear pau, la sisena edició d’aquest programa es proposa una reflexió sobre les causes i les conseqüències dels conflictes i els processos de pau existents al món. Alhora ofereix eines i recursos a la ciutadania per esdevenir constructors de pau a nivell individual i col·lectiu. 

En aquest context, i amb l’ànim de crear consciència vers aquests temes, s’han concretat diverses activitats que tindran lloc a la Biblioteca P. Gual i Pujadas durant aquest any 2024.

🔹 Dimarts 13 de febrer a les 10 h. Explicar el món a través d'imatges: taller de fotoperiodisme crític. A càrrec d’Agència Talaia.  Taller reservat per alumnes de batxillerat.

🔹 Dilluns 19 de febrer a les 10 h. Banca armada vs. banca ètica: un joc de rol per entendre la relació entre banca i conflictes. A càrrec de SETEM Catalunya. Taller reservat per alumnes de batxillerat.

🔹 Divendres 23 de febrer a les 17.30 h. L’Hora del conte “Plantem un conte! Històries petites per conrear pau”. Amb Escola de Cultura de Pau.

🔹 Divendres 1 de març a les 18 h. Xerrada “Conflictes i processos de pau al món actual”. Amb Paul Zalduendo, periodista i historiador. Màster en Mitjans, Comunicació i Cultura per la UAB.

🔹 Divendres 7 de juny a les 17.30 h. Taller d’escultura “Comprenem els conflictes a través de l’art” . A càrrec de Creart. S’obriran inscripcions més endavant.

A banda de les activitats, la Biblioteca compta amb un fons documental ampliat sobre aquesta temàtica: construcció de pau i resolució de conflictes, que inclou obres de divulgació, novel·les i contes.

Agenda web

Activitats biblioteques sense fronteres

^