ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Retorn dels avis a l'Hospital residència
PUBLICAT Dijous, 24.08.2006
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

regidors a l'Hospital 2006Finalment ha tornat la normalitat a l'Hospital residència Guillem Mas.  Han estat sis mesos d´obres a l´edifici. Tot aquest temps els avis han estat allotjats en residències properes o bé amb les seves famílies. Els treballadors, per la seva banda, estaven des del desembre en situació d´atur forçós. Ara, des de principis de juliol, s'està tornant, mica en mica al funcionament normal del centre.

Els responsables polítics municipals han visitat aquesta setmana la seixantena de residents que hi ha avui al centre. Òscar Figuerola, alcalde accidental durant la segona quinzena d´agost i Cati Forcano, tinenta d'alcalde de Benestar Social hi han anat acompanyats de la primera tinenta d´alcalde Ibis Puig. Tots tres han conversat una bona estona amb els avis i les àvies que els  han transmès la seva felicitat pel retorn a l´Hospital Guillem Mas.

Hospital sala guarnida de festa 2006 Un retorn que ha s'ha intentat fer de la forma menys traumàtica pels avis residents.  Són persones que requereixen atenció especial i s'ha de tenir cura a l'hora de provocar-los canvis en el dia a dia. La direcció i els treballadors del centre estan bolcats en el retorn i han treballat molt dur tot l´estiu perquè la normalitat sigui absoluta. 

Què va passar:

La nit del 29 d'octubre de l'any passat va cedir un dels 18 ancoratges que subjecten el mur posterior de l'edifici de l'Hospital residència i del CAP. Els 76 avis allotjats al centre van ser traslladats de forma provisional i com a mesura preventiva en centres propers o amb les seves famílies. Les anàlisis tècniques recomanen també el desallotjament del Centre d´Assistència Primària.

El CAP va quedar ubicat, de forma provisional als jardins de Vil.la Flora. L'Ajuntament va habilitar l´esplanada del davant del centre cívic perquè l´Institut Català de la Salut hi pogués instal.lar un mòdul prefabricat de més de 300 m2 que donés servei a la població. La consellera de Benestar i Família, Anna Simó, va visitar l'Hospital el 13 de novembre i va garantir l'ajut econòmic de la Generalitat en les obres de reparació del mur. Els treballadors del centre van haver d'anar durant sis mesos a l'atur. L'Ajuntament, durant aquest període els ha organitzat un curs d'ofimàtica.

Les obres de reparació es van adjudicar a l'empresa Valeri Consultors Associats. Consistien a revisar un a un tots els ancoratges, reparar els malmesos i reforçar la resta. Durant aquest temps, l'Ajuntament ha fet un seguiment continu dels treballs.

El CAP ha tornat a l'edifici al juny i al juliol ho han fet els residents i els treballadors de l'Hospital Guillem Mas.

^