ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
L´Escola d´Adults ja té nom
Maria Saus
PUBLICAT Dilluns, 10.07.2006
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

Visita al Castell de Santa Florentina de l'escola d'adults El divendres 16 de juny va tenir lloc a Vil.la Flora la cloenda del curs 2005-06 de l´Escola d´Adults de Canet. El dia abans una cinquantena d´alumnes i les seves mestres van fer una sortida en la qual es va visitar el Castell de Santa Florentina.

L´acte de cloenda del divendres va començar a dos quarts de vuit del vespre. Després del lliurament de diplomes als alumnes que han acabat el curs es va fer públic el nom que a partir d´ara tindrà l´escola. Aquest nom ha estat el resultat d´un sorteig fet a Canet els darrers mesos. En total hi ha hagut 352 persones que han dipositat el seu vot per tal d´escollir un nom per l´Escola d´Adults, d´entre els quatre proposats.  Són quatre dones, totes mestres i pedagogues importants a la seva època.  De totes quatre, la que ha obtingut més vots ha estat Maria Saus (220), a qui aquest mes de maig, alumnes seus han fet un homenatge.

Les altres mestres proposades eren: Emilia Domènech (51 vots), Concepció Gibert (16 vots) i Dolors Viñas (65 vots).

El regidor de Cultura, responsable polític de l´Escola d´Adults va ser l´encarregat de presentar l´acte, Xavier Mas, president del Centre d´Estudis Canetencs va explicar als assistents qui eren totes quatre dones i dues alumnes de català de l´Escola, Maria Núria Arnau i Isabel Fructuoso van llegir un escrit de la senyora Teresa Brugarola que parlava de la Maria Saus.

Després es va fer un sorteig entre totes les persones que han participat a la votació. La guanyadora, Josefa Gallardo, va endur-se dues entrades pel concert inaugural del Castell de Santa Florentina. L'acte va acabar amb una festa, un berenar i la projecció d´un vídeo resum del curs 2005-06.

^