ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
L'Ajuntament col·labora amb el baròmetre de sostenibilitat hostalera
#MovimientoBanderasVerdes
PUBLICAT Dilluns, 04.09.2023
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
bandera verde

Catalunya lidera el rànquing de sostenibilitat hostalera aquest estiu. Així ho reflecteix el baròmetre que du a terme l'empresa ECOVIDRIO, que ha enquestat a més de 1.900 bars, guinguetes, restaurants i locals d'oci de la costa catalana.

Aquesta és la segona edició del Baròmetre sobre la sostenibilitat hostalera de les nostres costes. Catalunya lidera el rànquing aquest estiu, amb una puntuació de 8,7 sobre 10.

• Gràcies a un creixement de 16,8 punts percentuals, l'hostaleria catalana registra el major índex de sostenibilitat dels territoris analitzats, amb un 87,5%, superant a la Comunitat Valenciana (76,5%), a les Illes Balears (76,5%), a Andalusia (74,3%) i a la Regió de Múrcia (73,5%)
• Per a l'elaboració d'aquest baròmetre, Ecovidrio ha enquestat més de 1.900 bars, guinguetes, restaurants i locals d'oci de Barcelona, Tarragona i Girona
• Les mesures per a fer més eficient la despesa d'energia (aplicades per 9,7 de cada 10 hostalers), així com les mesures per a reduir el consum d'aigua i la correcta gestió de residus (9,6 de cada 10 hostalers) continuen sent les palanques de sostenibilitat millor gestionades pels hostalers catalans
• Gairebé la totalitat dels hostalers catalans (99%) gestionen adequadament els residus d'envasos de vidre, mentre que la recollida de la fracció orgànica creix per sobre dels 11 punts percentuals.

 


Ecovidrio es una entitat sense ànim de lucre, encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d'envasos de vidre a Espanya. Aquesta agost passat ha presentat els resultats del II Baròmetre sobre la sostenibilitat hostalera de Catalunya, que conclou que gairebé 9 de cada 10 establiments de les zones costaneres amb més concentració turística de la comunitat, ja apliquen mesures de sostenibilitat en la gestió dels seus negocis.

Gràcies a aquests resultats, i a un creixement de 16,8 punts percentuals, l'hostaleria catalana lidera la sostenibilitat hostalera de les nostres costes aquest estiu, aconseguint un índex de sostenibilitat de 8,7 sobre 10, notablement per sobre de la Comunitat Valenciana (7,6), de les Illes Balears (7,6), d'Andalusia (7,4) i de la Regió de Múrcia (7,3).

Entre el 2 de maig i el 3 de juliol de 2023, un equip de 100 formadors ambientals d’Ecovidrio ha enquestat presencialment 12.143 establiments hostalers pertanyents a Catalunya, Illes Balears, Comunitat Valenciana, Regió de Múrcia i Andalusia. En el cas de Catalunya, l'estudi va abastar a un total de 1.938 establiments.

Els resultats obtinguts constaten el compromís i la maduresa del sector HORECA a Catalunya, i també que els hostalers catalans estan avançant positivament en la implantació de mesures de sostenibilitat en els seus negocis. Al final de l'estiu, Ecovidrio guardonarà els dos establiments costaners catalans més madurs en la gestió ambiental de la seva activitat.^