ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Comunicats oficials
La Generalitat fa seguiment de les aus de corral dels voltants d'Arenys de Mar arran d'un cas de grip aviària
PUBLICAT Dimarts, 18.07.2023
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

gallines generalEl Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha comunicat la detecció d’un cas de grip aviària en un xatrac comú localitzat a Arenys de Mar. La infecció en l’animal va ser confirmada el passat 11 de juliol pel laboratori i notificada al Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació a través de la Xarxa d’Alertes Sanitàries. 

Des del Departament han adoptat les mesures de prevenció i control en un radi de 10km al voltant d’Arenys durant 30 dies per inspeccionar les explotacions d’aus de corral de la zona. També s’insta a tots els particulars que tinguin aus de corral per autoconsum que comuniquin aquesta activitat. 

La grip aviària és una malaltia infecciosa de les aus produïda per subtipus del virus gripal de tipus A. Pot afectar tant espècies avícoles destinades al consum com aus de companyia i aus silvestres. 

Malgrat que Catalunya es considera lliure d’aquesta grip, es va definir un seguit de mesures de prevenció d’aplicació obligatòria per a totes les explotacions avícoles, comercials o d’autoconsum. A Catalunya es van notificar 3 focus de grip aviària a principis de l’any 2022. 

Documents Informatius 

Stop influència

Stop influència aviària

Fitxer: DOC_Stop_influencia_aviaria.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 1
Mida: 2.11 MB

Cria Aus Autoconsum

Cria Aus Autoconsum

Fitxer: DOC_Cria_d_aus_autoconsum.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 2
Mida: 1.35 MB

^