ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
El Cementiri Municipal ja compta amb un espai per al dol perinatal
PUBLICAT Diumenge, 02.04.2023
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
espai dol perinatal

espai dol perinatalAquest diumenge ha quedat inaugurat el nou espai dedicat a les famílies que han passat per un dol perinatal. Una olivera i un faristol pensat per poder-hi introduir flors, amb una bonica placa on s'hi pot llegir la frase del Petit Príncep "Només s'hi veu bé amb el cor. L'essencial és invisible als ulls" assenyalen l'espai en record als nadons que han mort durant la gestació o al poc temps de néixer. 

Ha estat un acte molt emotiu, que ha comptat amb la presència de familíes afectades i de regidors i regidores de l'Ajuntament. 

L’acte ha estat conduït per Quim Masvidal Nogueras, Àrea Participació Ciutadana, i s'ha comptat també amb l'acompanyament musical del violoncel·lista Anton Pomés Arnau, que ha obert l’acte tocant “Adagio d’Albinoni”. Seguidament ha començat el torn de parlaments, primer la regidora Rosabel Madrid Camara, agraïda i emocionada d’inaugurar aquest espai que dona visibilitat a aquesta realitat, un lloc de record que és important per a les famílies que han perdut fills durant la gestació o al poc temps de néixer, un espai per ajudar a fer el dol perinatal.

Seguidament han continuat els parlaments de dones que ens han ajudat en la creació d’aquest espai. Han sigut parlaments molt emotius, en els quals han compartit les seves vivències i experiències, posant en valor el dolor emocional de les dones i famílies que han perdut els seus nadons durant l’embaràs o a pocs dies del seu naixement:

Intervenció, Sra. Anna Targarona i del seu fill Gerard de l’Associació Ania de dol perinatal https://www.asociacionania.org

Intervenció, Sra. Núria Camacho i la família Ruiz Camacho va fer la donació d’un Jizo, figureta d’un petit Buda, Associació a Contracor https://acontracor.com

Durant la col·locació del Jizo, el músic Antón Pomés  ha interpretat “Sound of Silence”. 

Intervenció, Sra. Mireia Bravo (madre de Mèrida), il·lustradora i dissenyadora de la placa que identifica l’espai, col·laboradora de diverses entitats que actuen en aquest àmbit, les dues mencionades i Petits amb llum https://www.petitsambllum.org

El músic Anton Pomés interpreta “La Gavina”.

La darrera intervenció i cloenda de l’acte l'ha feta l’alcaldessa, Blanca Arbell Brugarola, molt emocionada posant en valor aquest espai que simbolitza els diferents moments de la gestació i que permetrà a les famílies que han sofert aquesta trista pèrdua, disposar d’un recinte per al dol dels seus nadons

L’acte ha finalitzat mentre el músic Anton Pomés ha interpretat “El Cant dels Ocells” i els assistents han anat col·locant les margarides blanques al faristol.

Gràcies a tothom que ho ha fet possible, famílies canetenques amb les que s’ha treballat l’espai, associacions de dol perinatal, totes les àrees i regidories que han col·laborat, jardiners, brigada, personal cementiri, ferrers, paletes... GRÀCIES!!!

 Fotografies Espai de dol perinatal

^