ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
CONSUM | El 15 de març se celebra el Dia de les persones Consumidores
PUBLICAT Dimarts, 14.03.2023
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Dia de les persones consumidores - banner cnj

La commemoració del Dia Mundial dels Drets de les Persones Consumidores d’enguany se centra, en fer possible que totes les persones puguin conèixer els seus drets com a persones consumidores amb l’objectiu d’evitar la discriminació en les relacions de consum. 


El marc normatiu vigent atorga una sèrie de drets com a persones consumidores, entre els quals destaca el d’accessibilitat i no discriminació en les relacions de consum. Així, per exemple, quan contractem un viatge hem de saber que tenim dret al fet que l’empresa tingui en compte les nostres capacitats cognitives i a que s’hi adapti en cas de necessitat.
 
La campanya del Dia Mundial dels Drets de les Persones Consumidores incideix en la importància de que els materials de difusió que utilitzen els serveis públics municipals de consum siguin accessibles, facilitant que estiguin a l’abast de tothom. Per això la campanya utilitza sistemes de lectura fàcil i adapta les formes de comunicació a les necessitats dels col·lectius amb capacitats cognitives diverses.
 
Aquest camí comença amb el Dia Mundial dels Drets de les Persones Consumidors i esdevé un eix vertebrador per als propers passos de l’Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social de la Diputació de Barcelona.

Més informació al web de la Diputació de Barcelona. 

^