ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Inaugurada l'Exposició “Domènech i Montaner, catalanisme i país. La vertebració de la Catalunya moderna”
Aquesta exposició dona el tret de sortida a l´Any Domènech i Montaner i es podrà visitar a la casa Museu de Canet de Mar fins al 12 de març de 2023
PUBLICAT Dimecres, 28.12.2022
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
imatge per portada

cedimDimarts 27 de desembre es va celebrar l'acte d'inauguració de l'exposició “Domènech i Montaner, catalanisme i país. La vertebració de la Catalunya moderna”, que es podrà visitar fins al pròxim 12 de març de 2023 a la Casa Museu Lluís Domènech i Montaner de Canet de Mar.  

Es tracta d'una mostra itinerant organitzada conjuntament pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Canet de Mar i el Centre d'Estudis Lluís Domènech i Montaner (CEDIM). Amb aquesta exposició, es dona el tret de sortida a l'Any Domènech, que se celebrarà durant el 2023 per a commemorar el centenari de la mort de l'arquitecte i polític català.

La inauguració va comptar amb una petita conferència on va participar Francesc Vilaró, en representació del Departament de Cultura; Blanca Arbell, alcaldessa de Canet de Mar; Gemma Martí, coordinadora del CEDIM i cocomissaria de l'Any Domènech; i Carles Sàiz, president del CEDIM i comissari de l'exposició.

Durant els parlaments, Vilaró va posar en valor la figura de Lluís Domènech i Montaner afirmant que "a més d'un gran arquitecte reconegut internacionalment, també era un patriota català". Per la seva banda, l'alcaldessa Blanca Arbell va agrair que institucions com la Generalitat i l'Ajuntament puguin treballar juntament amb el CEDIM per tirar endavant exposicions com aquesta i d'altres activitats que s'estan programant per aquest 2023. Arbell va assegurar que aquesta és una molt bona manera de posar Canet de Mar al mapa català i internacional i de poder donar a conèixer la figura de Domènech i Montaner, que també era canetenc, ja que passava els estius i llargues estades al poble.

En el seu torn d'intervenció, Gemma Martí va voler destacar que a més de commemorar el primer centenari de la mort de l'arquitecte, el CEDIM també celebrava deu anys des de la seva fundació. En aquest sentit, va afirmar que és una satisfacció que la mostra es pogués veure per primera vegada a Canet de Mar. Carles Sáiz va ser l'encarregat de donar detalls sobre l'exposició. El comissari va explicar que aquesta mostra se centrava en la figura del Lluís  Domènech i Montaner des de la seva vessant política i social i que era la primera vegada que es tractava en una exposició des d´aquest punt de vista la figura de Domènech.

L'exposició “Domènech i Montaner, catalanisme i país. La vertebració de la Catalunya moderna” és una mostra itinerant que durant l'any 2023 també es podrà veure a Reus i a Barcelona.


expoLa Generalitat de Catalunya ha proclamat que l'any 2023 sigui l'Any Domènech i Montaner coincidint amb el centenari de la mort de l'arquitecte. Des de l'Ajuntament de Canet de Mar s'ha vist aquest fet com a una oportunitat única de promocionar el poble i per donar un nou impuls i consolidar la figura de Domènech i Montaner i el Modernisme com a elements de projecció, d'atracció i dinamització econòmica, cultural  i artística del municipi.

Així,  l'Ajuntament ha concedit una subvenció de 40.000 euros al CEDIM perquè aquests siguin qui organitzin i programin totes les activitats de commemoració de l'Any Domènech a Canet de Mar. 



^