ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Canet de Mar rep el document de l'Agenda Urbana Local
L´Agenda Urbana Local  és un document recull que fins a 16 línies d´actuació a seguir en les polítiques municipals de cara a 2030, en els àmbits de l´economia, la sostenibilitat, l´ocupació i el benestar de les persones.
PUBLICAT Dimecres, 14.12.2022
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
aul entrega

AUL Canet entrega DIBAEl diputat de l’Àrea d’Infraestructures i Espais Naturals de la Diputació de Barcelona, Pere Pons, ha entregat aquest dimarts l’Agenda Urbana Local de Canet de Mar a l’alcaldessa Blanca Arbell, al regidor de Pla Estratègic i agenda 2030, Lluís Llovet i a altres representants del consistori presents a l’acte de lliurament: la regidora Rosabel Madrid, la regidora Raquel Serra, el regidor Josep Tenas, la regidora M. Assumpta Revoltós, la regidora Marian Gómez i el regidor Jordi Castellà.

El diputat Pere Pons ha felicitat l’Ajuntament de Canet per l’aposta feta i per ser municipi pioner en voler implementar l’Agenda Urbana, un  document recull fins a 16 línies d’actuació a seguir en les polítiques municipals de cara a 2030, en els àmbits de l’economia, la sostenibilitat, l’ocupació i el benestar de les persones.

Prèviament, a la redacció de l’Agenda Urbana Local, l’Ajuntament de Canet va encetar un procés participatiu per definir el Pla Estratègic 2030, utilitzant diversos mètodes per copsar la percepció ciutadana i reflexionant sobre el model de ciutat de futur, tot identificant les necessitats, mancances i oportunitats, amb l’objectiu de planificar les polítiques del municipi dels pròxims anys.

El pla d’acció de l’Agenda Urbana de Canet de Mar s’ha finançat amb fons Next Generation EU, després que l’aprovés el ple municipal de l’11 d’agost. El document l’ha elaborat el Servei d’Urbanisme de la Gerència de Serveis d’Habitatge, Urbanisme i Activitats de la Diputació de Barcelona.

  Canet present a la Jornada de Treball de la Xarxa d'Agendes Urbanes Locals que s'ha celebrat a Masquefa.

AUL MasquefaAquest dimarts 13 de desembre, el regidor Lluís Llovet també ha assistit a la Jornada de Treball de la Xarxa d'Agendes Urbanes Locals que s'ha celebrat aquest matí a Masquefa.

Llovet ha participat en el col·loqui sobre 'Agendes Urbanes Locals en els petits i mitjans municipis', juntament amb Daniel Guitiérrez, tinent d'Alcalde de l'Ajuntament de Masquefa i Oriol Biosca, assistent tècnic en la redacció de l'AUL de la Conca d'Òdena.

El regidor de l'Àrea de Pla Estratègic i Agenda Urbana 2030 ha explicat que a Canet les diferents àrees municipals han anat duent a terme diferents plans d'actuació durant els anys i calia que tots aquests documents estiguessin recollits i cohesionats en un únic pla global que serveix per definir els passos a seguir per construir el poble que volem. Llovet ha assegurat que "les coses urgents, no poden passar per davant de les coses importants", en aquest sentit, Llovet ha assegurat que l'Agenda Urbana ens ha permès ordenar i prioritzar totes les idees que teníem per fer avançar el poble i també ens ha permès analitzar els canvis socials i estructurals que hi ha hagut al poble en els últims anys.

La jornada ha acabat amb uns tallers formatius on Llovet ha pogut detallar a la resta de municipis participants com va ser la nostra experiència en el procés de participació de les veïnes i veïns de Canet.

^