ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Les colònies controlades de gats
 
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

Les colònies controlades de gats en l'àmbit urbà En l'àmbit urbà i periurbà sovint existeixen colònies de gats, que han de ser controlades per raons de salubritat, reproducció incontrolada i sanitat benestar animal.

Aquest control, d'acord amb el Decret legislatiu 2/2008, del 15 d'abril, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de Protecció dels Animals, és competència de l'ajuntament del municipi on es troba la colònia.

Des de l'Ajuntament de Canet de Mar, amb la col·laboració d'un equip coordinat de persones voluntàries i degudament autoritzades, el control dels gats ferals de l'espai urbà es porta a terme mitjançant l'establiment de colònies controlades de gats.

 EN QUÈ CONSISTEIX AQUEST CONTROL? El control  de les colònies de gats es fa de manera ètica, mitjançant el mètode CER (C

aptura, Esterilització i Retorn):

  • Captura en viu dels gats de la colònia.
  • Revisió veterinària del seu estat sanitari.
  • Esterilització dels gats i gates adultes.
  • Marcatge en forma de V a l'orella: dreta en els mascles i esquerra en les femelles.
  • Retorn al mateix lloc on s'ha capturat.
  • Alimentació de gats mitjançant pinso sec, per persones degudament identificades.

  QUÈ CAL FER COM A CIUTADÀ O CIUTADANA L'ordenança municipal reguladora de la tinença  i de la protecció d'animals de Canet de Mar prohibeix alimentar els animals a la via pública, sense autorització expressa de l'Ajuntament.

Mitjançant la creació de colònies controlades, els animals s'acostumen a menjar pinso sec en els punts d'alimentació establerts. Per això és molt important que ningú no els alimenti sense autorització municipal.

Si voleu col·laborar amb les persones voluntàries que s'encarreguen del control de les colònies de gats, o bé teniu interès a acollir algun gat, poseu-vos en contacte amb l'Àrea de Sanitat de l'Ajuntament.

  MÉS INFORMACIÓ

Colònies_de_gats_controlades

Colònies_de_gats_controlades

Fitxer: Flyer___Les_colonies_controlades_de_gats_en_l_ambit_urba.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 2
Mida: 6.06 MB

 
^