ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
L´Ajuntament es reuneix amb representants de la Corporació de Salut del Maresme per traslladar les inquietuds de les veïnes i veïns del poble
PUBLICAT Dimecres, 16.11.2022
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Exterior Hospital de Calella

Reunió cat salutEl passat dimarts 15 de novembre, les regidores i regidors de l'Ajuntament de Canet de Mar (amb representació de l’equip de govern i de tots els partits del plenari) es van reunir amb representants de l’equip directiu del Servei Català de la Salut i amb la gerència de la Corporació de Salut del Maresme i La Selva per poder traslladar les inquietuds que les veïnes i veïns de Canet han traslladat al consistori sobre el servei que s'ofereix a l'Hospital Sant Jaume de Calella.

El regidor de l'Àrea de Sanitat, Josep Maria Masvidal va assegurar que hi ha una sensació de malestar entre la població pel servei i l'estat en el qual es troba actualment l'hospital.

Des de la Corporació van explicar que la capacitat de superfície actual de l'hospital està molt per sota de la realment necessària. Gairebé només es té la meitat de l'espai que realment es necessita. En aquest sentit, van confirmar que l'any 2019 es va prendre la decisió definitiva de fer un projecte d'ampliació de les instal·lacions.

L’ampliació de l’hospital de Calella està prevista per a finals d’aquesta dècada.

Van assegurar que la situació general en la qual es troba la sanitat pública a Catalunya a hores d'ara és complexa, ja que en general hi ha dèficit econòmic i de personal. També van afirmar que la pandèmia de la COVID-19 n'ha agreujat la situació i que està costant recuperar completament les condicions que hi havia abans de la pandèmia, i l’hospital de Calella no és una excepció.

En aquest sentit, pel que fa a la percepció que la ciutadania té del servei, afirmen que entenen que hi pugui haver cert mal estar i asseguren que s'estan fent millores perquè les mancances que tenen detectades afectin el menys possible a pacients, familiars i treballadors dels centres. 

Des del Servei Català de la Salut i la Corporació van agrair els comentaris i aportacions fetes des de l’Ajuntament, ja que els seran de gran utilitat per assolir un millor servei i una millor percepció ciutadana. L'Ajuntament es va oferir a continuar com a canal de comunicació de les queixes i suggeriments que ens transmeti la ciutadania.

Des de la Corporació també van assegurar que aquestes aportacions que se’ls fa arribar des de l’Ajuntament son molt útils per poder exercir pressió a instàncies superiors i aconseguir millores al servei. 

Recordem que el passat 29 de setembre de 2022, el ple municipal va aprovar per unanimitat la moció presentada pel GM de Primàries de Canet de Mar, amb el suport de la resta de partits amb representació al consistori, per instar al Servei Català de la Salut i a la Corporació de Salut del Maresme i la Selva a millorar els serveis d'urgències i hospitalaris de l'Hospital Sant Jaume de Calella.
 

^