ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Ricard Cantano defensa la tesi doctoral "Del cabotatge mediterrani a la Carrera d'Índies. Patrons i comerciants de Canet de Mar a la Catalunya del segle XVIII"
Per fer aquest estudi, Ricard Cantano ha consultat documentació que custodia l'Arxiu Municipal de Canet de Mar, a part de consultar d'altres arxius i centres, tan rellevants com l'Arxiu de la Corona d'Aragó
PUBLICAT Dimarts, 15.11.2022
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

Defensa tesi Ricard CantanoAquest dilluns 14 de novembre, Ricard Cantano, membre del Centre d'Estudis Canetencs (CEC) va defensar la seva tesi doctoral "Del cabotatge mediterrani a la Carrera d'Índies. Patrons i comerciants de Canet de Mar a la Catalunya del segle XVIII" a la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona.

Concretament, la tesi tracta sobre una època de molta bonança econòmica al nostre poble gràcies al desenvolupament del comerç marítim. Una prova d'aquest bon moment que vivia Canet, és el fons de la capella de música, al marge del llegat arquitectònic de l'època i del tremat urbanístic del poble.

Aquesta va ser una època important per a la consolidació de Canet de Mar com a poble i el seu posterior desenvolupament.

Des de l'Arxiu municipal s'afirma que existeixen alguns llibres d'autors que parlen de l'època coneguda com a Temps de Mar ( segles XVII – XVIII), però era necessari que algú fes un estudi acurat com aquest que es va presentar a la Rovira i Virgili.

Ricard Cantano és membre de la Junta del CEC i ha publicat diferents articles i un llibre sobre aquesta temàtica: "Contribució dels patrons i barques de Canet al comerç marítim català del segle XVIII" (edicions els 2 Pins).

Per fer aquest estudi, Ricard Cantano ha consultat documentació que custodia l'Arxiu Municipal de Canet de Mar, a part de consultar d'altres arxius i centres, tan rellevants com l'Arxiu de la Corona d'Aragó.

Aprofitant aquesta magnífica notícia, des de l'Àrea de Cultura us animem a gaudir de la música de l'època del 'Temps de Mar' en un concert que es farà el pròxim diumenge 27 de novembre a les 19h a l'Església de Sant Pere i Sant Pau.

^